Unii vor râde, probabil. Alții vor spune că am înnebunit. Patronii de săli de nunți din Arad (cei care au săli de sute de locuri, nu vrăjeală) vor zice că facem reclamă mascată și că am luat ceva… la bord pentru acest demers publicistic. Însă, spre stupefacția lor și nu numai a lor situația de la Pecica e groasă rău și prezintă umflături ample.

De curând, pe șoseaua principală, aia care duce Nădlac, hept în mijloc s-a asfaltat ca la manual o uliță cum bagi nau-n c.. pe dreapta. Localnicii au fost informați prompt de către reprezentanții primarului Peti Antal că la capătul uliței, care se întinde pe câțiva kilometrii în câmp, un oareșce holandez va face o mare fermă mare (da mare de tot) de suine. Adică, de porci! Pentru cunoscători, ferma aia mare, mare de creștere a porcilor ar kă kam fi la 5 km de Pecica, după fosta unitatea militară, că până aclo duce asfaltul și acolo e situat terenul sub care vor dansa viitorii nuntași. Dar, vorba poetului, adaptată de comuniștii de la Flacăra Roșie, „azi o vedem (ferma), dar nu e!” Sau, mai pe expresia actualizată m… Adicătelea, investitorul strategic (chipurile) s-a răzgândit, nu din cauza pestei porcine!, și hasta la vista, baby!

Dar cu șoseaua asfaltată pe banii Primăriei, adică a pecicanilor plătitori de taxe și impozite cum rămâne?. Asta în timp ce multe străzi din oraș sunt… neasfaltate, de pământ, colbul fiind la mare vedere.

Și atunci, se întreabă pecicanul de rând: pentru ce un drum ganț ghibir, făcut ca la carte, în plin câmp? D-aia. Că acolo va urma să se construiască, de la zero, o sală de nunți și alte evenimente!!!!! Cu sute de locuri, nu ca la birtul din colț.

Poate, SIGUR, vă veți întreba cine va fi „investitorul” strategic, care a luat locul fostului investitor (dacă acesta a fost vreodată de bună credință)? Unii dintre comuniștii din Pecia știu, alții bănuiesc. Noi vă lăsăm în expetativă, deocamdată, chiar dacă știm cine ăși face manevrele în zonă. Și când te gândești câți bani s-au băgat în asfaltarea unui duleu (circa 5 km), când străzi din Pecica sunt… „colbate”. Adică, nu e ca pe floașter, ci ca pe duleu.

Olandezul ZBURĂTOR

P.S. Domnul inginer de drumuri Gheorghe Falcă puteți lua lecții de la domnul Antal despre cum se asfaltează drumurile! Fără nicio conotație sau o aluzie.