În perioada 18-20 octombrie, la Arad, va avea loc Simpozionul FR.I Rainer 2018 organizat de către cele două universități arădene împreună cu  Academia Română, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului „Alessandrescu-Rusescu” și filiala Arad a Societății Academice de Antropologie.

Deschiderea lucrărilor va avea loc la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad,  de la orele 13.00 în sala festivă din Complexul M al universității. Vor participa la conferința acad.dr. Andrei Kosma, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului „Alessandrescu Rusescu” din București, Societatea Academică de Antropologie,  Mircea IFRIM, Acad. Dr., Secretar general al Academiei de Stiinte Medicale, Alexandru T. ISPAS, – Prof. Univ.,Dr. – Director al Institutului de Antropologie „Francisc I.Rainer” – Academia Română, fondator Societatea Academică de Antropologie, Cristiana GLAVCE , CS I, Dr. – fondator Societatea Academică de Antropologie, membru titular a Academiei de Ştiinţe Medicale şi a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Din partea celor două universități arădene vor participa președintele de onoare al UVVG, prof.univ.dr. Aurel Ardelean, rectorul UVVG, prof.univ.dr. Coralia Cotoraci  împreună  cu rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile alături de profesori din cele două instituții de învățământ superior arădene.

În cadrul simpozionului va fi vernisată și expoziția de pictură a Alinei Geanina Ionescu,  conf.univ.dr la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, directorul Centrului „Astra pentru Patrimoniu” Sibiu.