După partida câștigată de UTA la ASU Poli, Ionuț Popa a prins curaj și a spus lucrurilor pe nume. Degeaba dă Primăria bani dacă ei nu pot fi folosiți la salarii. Întârzierile de 2-3 luni la plata salariilor afectează jucătorii care au și ei familii și cheltuieli.

Toți ochii sunt atintiți către Gigi Falcă, reîntors zilele trecute din China, și care dacă nu dă verde, pe baza modificărilor de lege făcute recent, ca să se dea salarii la club, putem asista chiar și la aruncarea prosopului până la iarnă.

”Ajung la vorba: sărăcia-n fund mă-mpunge, eu tot fug şi ea m-ajunge. Când va putea conducere să facă rost de bani, vom primi salariile. Dacă noi putem să facem ciubuc e treaba noastră. De săptămâna viitoare facem două antrenamente, marţea şi joia. În rest, jucătorii îşi caută de lucru la muncile câmpului, la tăiat lemne, în construcţii, pentru că încă nu e urât afară pentru a face rost de bani. Cei trei căpitani (n.r. – Manea, Enescu şi Rus) au venit cu această ideea la mine, chiar i-am felicitat pentru idee, pentru că sunt cu adevărat bravi. Îi chem şi la mine la teren, să taie lemne, să măture frunzele, să facă curăţenie. Sper să nu plătesc amendă, pentru că ar lucra la negru. Probabil voi pleca, eu am venit să fac echipă şi nu pot! Eu am venit la UTA să fac echipă, nu să fiu înjurat, să mă împac cu brava galerie şi să nu se poată… Salariul este cel mai important pentru fotbalul românesc. Nu facem grevă, încercăm să facem rost de bani”, a precizat antrenorul echipei UTA, Ionuț Popa, la conferința de presă de după meciul de la Timișoara.

Trebuie să remarcăm că UTA lui Mister a bătut echipele din Timișoara de 4 ori în această toamnă, pe Ripesia acasă la Arad, pe ASU, echipa suporterilor și pe ACS, echipa Primarului care deține și palmaresul, la ei acasă, pe Dan Păltinișanu iar în Cupa României, UTA a câștigat din nou cu ACS pe ˝Motorul˝.

Săptămâna dinaintea partidei de duminică cu Universitatea Cluj a început așa cum a promis Ionuț Popa, adică cu o pauză luni, marți și joi vor fi două antrenamente și probabil sâmbătă va mai fi ceva. În rest, jucătorii vor fi liberi … să facă ciubucuri sau să spere că Gigi Falcă le va da un semn.

În atare condiții, duminică vom reuși să învingem ˝șepcile roșii˝?

 

Chibițul