Vizitele, încununate de succesuri, pe care le-a avut primarele Aradului, care încă mai este, Gigi Falcă de Didilești, în Japonia și China au deja aplicare în viața arădenilor.

Astăzi de dimineața, în secret total, s-a declanșat operațiunea de vopsire a locurilor de parcare pentru persoanele cu handicap pe Bulevardul Revoluției. Norocul nostru a fost că un feisbucist de bine a postat rapid o imagine ce ne-a permis să pornim ancheta și să aflăm detaliile acestei operațiuni secrete.

Iată ce a aflat un comunist de-al nostru de la un ˝linge clanța˝din preajma primarelui. Cică, Gigi a rămas impresionat în Japonia de tehnologia înaltă ce o foloseau la primăria din Tokyo și a comandat și el niște drone cu care să supravegheze modul în care își fac treaba prin oraș angajații din subordine dar și firmele cu contracte. A zis că s-a săturat să îl urecheze useriștii zilnic, pe feisbuc, pentru tot felul de kkt-uri și el să nu știe dinainte care-i treaba ca să poată să le răspundă imediat la obraznici.

La vizita în China, se pare că nu prea a băgat nimeni în seamă delegația arădeană. Când s-au dus la primărie, un consilier i-a întrebat de unde sunt și Gigi i-a zis pe romgleza lui pe care o vorbește atunci când gesticulează: ˝Arad citi, tu handred tousend pipăl, from Romania. Hagi, Nadia, Ilie Năstase˝…  Consilierul s-a dus la primar și i-a spus că a venit unu Jeje cu două sute de mii de români, la care edilul chinez a întrebat: i-ați cazat pe toți?

Până la urmă, cică, Gigi a rămas impresionat de primarul din Changzhou care i-ar fi zis că trebuie să aibă grijă de cetățenii orașului, să le dea la toți de lucru că așa face el și oamenii îl tot votează, nici nu mai contează dacă face ceva investiții și proiecte, de muncă să fie la oameni și e în regulă. Așa că, Gigi, revenit acasă, a hotărât să renunțe la achizionarea de mașinării automate pentru marcaje stradale și a dispus angajarea de oameni, cât de mulți,  care să facă acest lucru cu pensule, și alea cât de mici, să aibă oamenii de lucru până vine iarna. După cum se vede în poza de pe feisbuc, nici nu mai contează dacă este mașină parcată, omul dă frumos cu pensula pe lângă roți și mai revine altădată când, poate nu va fi altă mașină parcată.

În tot acest timp, Gigi, acest Celentano de Arad stă tacticos în birou, are un perete de ecrane sau monitoare – chinezești, cum altfel, la care se uită la imaginile pe care le transmit dronele japoneze ridicate deasupra orașului. Vedeți ce înseamnă să ai minte de oltean din Brad?

Asta este noua viziune a lui Gigi Falcă, #smartcity făcut cu #smartcap, #workingpeople și #votingfalcaforever, garanția realegerii lui până la pensie, în ciuda pesedeului care fură banii arădenilor și a usereului care nu știe cum se face administrație adevărată, de viitor.

Bucepși Blurați

(p)