Dragi tovarăși și pretini,

Vă vorbește (voarba vine) președintele Biroului Organizației de Bază Arad a Partidului Comunist Român, filiala Flacăra roșie.

În această zi frumoasă, noi, comuniștii care am mai rămas, ne aducem aminte cu mare bucurie și mândrie de faptul că Marea Revoluție Bolșevică din octombrie a fost mutată pe 7 noiembrie. Punct și de la capăt: a fost prilejul tocmai potrivit pentru ca această zi MĂREAȚĂ să dea denumirea unei puternici făbrici arădene, dinainte de 89, de importanță națională și nu numai, Fabrica de Spirt și Drojdie, 7 noiembrie! Aia pe care pseudocomuniștii, adică tot ei, ai numit-o Indagrara. Și au și falimentat-o intenționat și deloc dezinteresat. Dar, despre acest aspect, cu Haltă ocaziune.

Toți comuniștii ne amintim, cu nostalgie, de acele vremuri, când acest colos al industriei românești producea licorile dătătoare de liniște și speranță oamenilor muncii din întreaga Românie. Eee, ce vremuri! ce mai întreceri socialiste pe ramură… Vorba aia, produce șpirt, alcool dublu și triplu rafinat, lichide de schimbare a direcției (până la 50 de metri în spate), de se mira și extrema Batacliu. Ei dădeau alcooalele, cei de la viitorul Armopan dădeau pita, carnea venea de la Abator, berea de la… și toată lumea era mulțimită. Mâncare, beutură și… fomei de la UTA, TEBA sau Tricoul Roșu.

La mulți tuturor foștilor membrii de partid care au lucrat la 7 (și de șapte) Noiembrie!

B.O.B. Arad

1 COMENTARIU

Comments are closed.