Îmi doresc ca la Bicentenarul pe care îl vor sărbători nepoții și strănepoții noștri, să se spună cu mândrie despre dvs., cei prezenți, și despre arădenii care astăzi nu sunt aici, printre noi, că la vremea lor au făcut ceea ce trebuia să facă pentru viitorul frumos al Aradului! Că generația care va trăi atunci a avut șansa să nu resimtă vreodată undele de șoc ale istoriei; că își inspiră înțelepciunea din trecut, că are prezentul stabil, iar viitorul predictibil. La mulți ani, România! La mulți ani, arădeni! Cu noi este Dumnezeu!”. Am citat din discursul președintelui Iustin Marinel Arghir, zis și Cionca, în fața foștilor aleși ai Aradului, în anii de după revoluție.

Păi, bine, măi Arghire, chiar nu ai învățat nimic de la șeful tău, Falconeti Celentano de Arad? Cum să spui că bicentenarul va fi sărbătorit de către nepoți și strănepoți, chiar nu te-a învățat cum să mergi în viitor (în Japonia, de unde a învățat Falkă kăte ceva, zice el), să poți sărbători și tu bicentenarul?

Aoleu, probabil că ai fost deja și ai aflat că peste 100 de ani Aradul se va numi BognarAndo, iar pe strănepoții tăi îi va chema Pișta și Roszi! Oricum, viitorul atât de îndepărtat cred că nu te-a interesat, așa că ai mers abia în 2020 și ai văzut că președintele CJA va fi Eusebiu Pistru, iar tu nu vei mai fi nici măcar consilier județean.

Ne pare rău pentru tine, Arghire, dar degeaba zici tu la final că Dumnezeu e cu voi, nu mai e nici măcar Zeus (adică Falcă), care v-a făcut șefi peste județ și municipiu fără să țină cont de niciun criteriu! Eventual doar de cel de „supușenie”…

A. LESU

(p)

Foto: livearad