Ținem minte o poveste adevărată petrecută, imediat după 1989, la un autoservice din Arad. Un mecanic auto, ce avea o Dacia 1300 (nu roșie ca și a lui Eusebiu Pistru, deci nu este vorba despre el!) își desfăcea periodic carburatorul (Weber, dacă nu ne înșelăm) și îl tot regla de-l … soarele. Mergea bine mașina, consum mic, putere etc. A doua zi îl desfăcea din nou să vadă de ce merge „țais”. După ce îl monta la loc, CANCI… nu mai funcționa așa de bine motorul, consum mare bla, bla, bla. Iar desfăcea carburatorul să vadă de ce nu merge. Și tot așa. Își făcea omul de lucru.

ȘI TOT AȘA și la Poliția locală (PL) a lui Falcă. Se schimbă șefii ca ștrimfii. Dacă merge activitatea PL Arad, și acum chiar că situația e sub control (la fel cum a fost și pe vremea Vioricăi Graur, fosul comandant, până când nu și-a băgat nasul Ela Falcă), e bai că merge. Fapt pentru care peste câteva zile se va schimba comandantul, concurs și alte lăbăreli marca Falcă Celentano de Arad.

S-au vehiculat și se vehiculează diverse nume care ar urma să preia șefia Poliției lui Falcă. Și din interiorul instituției, dar mai ales din afară. Era vorbă, până mai deunăzi, că în cărți ar fi un fost polițist, de la IPJ Arad, ieșit la pensie. Pe căi nebănuite, dar bătute de comuniștii de la Flacăra roșie, am aflat că acum, în cărți pentru preluarea șefiei Poliției Locale Arad este un… securist. Sau mai bine zis un proaspăt pensionar SRI, care a ieșit cu compensatoriile de rigoare și cum e în putere (că e tânăr, nicidecum la vârsta legală cu care se poate pensiona pulimea) nu i-ar strica o funcție babană și un salariu, deloc mic, pe lângă pensia ultra babană cu care a ieșit anticipat la pensie.

Deși am fost informați despre numele personajului în cauză… ne pare bine că putem tăcea, cam deodată. Cât despre numele din interiorul PL Arad, să mai aștepte personajul în cauză, chiar dacă spera și încă mai speră să ajungă șef mare.

Adrian T. (ce te… rupe-n toată forma)

(p)