Asociația pentru Reformă Civică și Democrație, analizând atent comportamentul din ultima perioadă de timp, a operatorului de salubritate din Arad (Retim) și venind în întâmpinarea solicitărilor (și a disperării) cetățenilor din Arad, protestează și cere implicarea autorităților locale și Protectia Consumatorului pentru îmbunătățirea acestui serviciu.

Nu este posibil ca mulți cetățeni din Arad să fie batjocoriți de de funcționarii și muncitorii operatorului de salubritate care aplică penalități la facturi (care vin cu întârziere la abonați din cauza distribuitorilor), fie manipulanții deteriorează tomberoanele, acestea fiind aruncate pur și simplu după descărcare.

Arădenii au fost umiliți de această firmă încă din primele zile de activitate, când cetățenii arădeni au fost obligați să-și ridice ei tomberoanele din depozitele operatorului și apoi să stea săptămâni la rând cu gunoiul neridicat. Am crezut că acestea sunt chestiuni care se rezolvă repede dar, constatăm  că această firmă sfidează bunul simț al arădenilor. Cerem stoparea acestor atitudini și prestarea unui serviciu corect și la prețuri decente altfel vom lua atitudine și vom solicita schimbarea acestui operator cu un altul care știe să respecte arădenii.

Președinte ARCD, Samuel CABA