Nu trece o săptămână fără ca Dorel de Arad să nu o comită. De data asta destul de SERIOS, serios vorbind. Cum care Dorel? Este vorba despre președintele PSD Arad, Dorel Căprar, deputat în Parlamentul României (pentru novici) și, pe deasupra, președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, funcție de funcție, nu frecangeală de Buftea!

Înainte de a vă prrezenta părerea noastră, subiectivă, ca și a pesediștilor, pardon, Komuniștilor, iată ce a declarat într-una din zilele trecute Dorel Căprar într-o „foaie” din Arad:

„Liberalii să dea șpăgile înapoi și să rezolve problema deșeurilor în interesul arădenilor“.

Războiul gunoiului menajer continuă în Arad atât cu fapte, cât mai ales cu declaraţii. Marţi, pe subiect, cel mai colorat de la începutul acestui an, a intervenit şi deputatul PSD, Dorel Căprar. Prin intermediul unui comunicat de presă, liderul PSD afirmă faptul că „primarul Gheorghe Falcă face eforturi supraomenești pentru a ajuta firma RETIM, astfel încât pentru a treia oară în numai două săptămâni forțează mâna consilierilor locali să voteze o ilegalitate și anume preluarea activității de sortare a deșeurilor reciclabile în stația de sortare Arad de către SC Recons SA. Proiectul propus de Gheorghe Falcă este în afara legii, atâta timp cât prin contract, RETIM s-a obligat să transporte deșeurile reciclabile la complexul Mocrea – Ineu, până la finalizarea licitației pentru stația de sortare Arad, licitație care este în desfășurare”.

Păi, măi Dorele, cum să spui tu, în ce calitate????, să dea liberalii arădeni șpăgile înapoi? De unde ști că Falcă și compania de suflători în drâmbă sunt în stare de așa ceva? Nu că nu ar fi! Ai dovezi? Dacă da, de unde  și de când le ai? Dacă le-ai dobândit, informațiile, de pe vremea de când ești președintele Comisiei de Apărare (care are în „subordine” sau/și controlează și „serviciile”) este nasol de tot pentru tine. Că nu ai făcut această afirmație la vremea respectivă! Etc., etc., etc..

Sincer să-ți spunem, te-ai băgat într-o mare… primejdie. Iar faptul că așa zișii liberali arădeni, pediști cocliți, nu au reacționat ne bagă la două idei pe care noi, komuniștii de la Flacăra roșie le-am tot vehiculat: ori „e” de vină și sunt „mânjiți” până peste cap, și nu numai în această speță, ori „e” pe mână cu voi, pesediștii care sunteți, acum, vremelnic, la putere! Că altufel nu ne imaginăm cum de Falcă și compania nu au reacționat și să-ți ceară socoteală și dovezi, probe pentru afirmațiile făcute public. Să fim bine înțeleși, e clar că RETIM-ul a acționat așa cum spune „legea” în ziua de azi, kă kaietul de sarcini a fost făcut după chipul și asemănarea…, dar noi, ka komuniști ce ne dăm și pamfletari putem bârfi. Pe când tu, Dorele, de la înălțimea „foncției”… Dacă tăceai, filosof rămâneai.

Și ca să-i țină isonul șefului de partid, Adrian Butunoi (foto) o comite și el. Din presa vremii citire:

Adrian Butunoi, consilier judeţean al PSD Arad, susține că cel mai slab președinte din istoria CJA, Marinel Cionca, recunoaște faptul că liberalii arădeni vor să pună mâna pe Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Crișului.

Pentru șefii PNL Arad, extinderea gazului în localitățile de pe Valea Crișului este văzută doar ca o nouă oportunitate de a-și umfla buzunarele, după modelul brevetat cu Masterplanul de Apă-Canal sau cel al Deșeurilor, consideră Butunoi.

„Marinel Cionca, unul dintre exponenții celei mai corupte filiale PNL din țară, recunoaște că vrea să pună mâna pe Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Crișului, constituită pentru extinderea gazului în județul Arad. Unii de la PNL au și văzut oportunitatea de a mai câștiga un ban necinstit de pe urma unor investiții publice, așa cum am văzut că s-a întâmplat și în cazul Masterplanului de Gestionare a Deșeurilor, unde ilegalitățile sunt atât de evidente, încât și primarilor PNL le este rușine de nesimțirea șefilor de la Arad. Liberalii arădeni sunt obișnuiți să ciupească de la orice investiție derulată în județul Arad, încă de pe vremea când nu erau vopsiți în galben-albastru, și acționau sub adevărata titulatură, cea de PDL. Ne amintim cum controlau inclusiv afacerile de pe autostrada Arad – Timișoara, aflată atunci în construcție. Nu exista carieră, balastieră, firmă de transport, firmă de construcții care aveau contracte cu cei de la autostradă să nu cotizeze și la partid. Așa s-a întâmplat probabil și în cazul proiectului de apă-canal, așa se întâmplă probabil și la deșeuri, la drumuri județene, la serbările câmpenești de milioane de euro, cu alte cuvinte la tot ce implică banul public, din care o parte trebuie să ajungă și la partidul portocaliu, aflat mai nou sub acoperire liberală”, a declarat Adrian Butunoi.

„Cionca și gașca lui de căpușe nu vor avea însă nicio șansă, în tentativa de a pune mâna pe o investiție care va aduce confort în casele a zeci de mii de arădeni, cu scopul de a obține și ei un câștig necinstit. În primul rând, nici măcar primarii PNL nu sunt de acord ca CJA și firmele de casă liberale să pună mâna pe acest proiect, iar în al doilea rând, Consiliul județean nu are absolut nicio atribuție în zona extinderii rețelelor de gaz, asta dacă nu cumva Marinel și-a făcut cumva vreo firmă în domeniu, la Pecica. Știam că e «priceput» în zona stațiilor de epurare, dar de gaz nu s-a auzit nimic până acum. Îi dăm domnului Marinel un sfat prietenesc: ocupați-vă de problemele de la CJA, de cele din spitale, reparați drumurile județene, realizați investițiile de zeci de milioane de euro pentru care ați primit bani de la Guvernul României și lăsați problema extinderii gazului în sarcina primarilor de pe Valea Crișului, care s-au asociat, indiferent de culoarea politică, și știu mai bine ce au de făcut pentru a duce la bun sfârșit acest proiect“, spune consilierul județean al PSD Adrian Butunoi.”

Nici la acesată declarație PNL Arad, recte Falcă, nu a avut nimic de comentat. Deci? Oare adevărul este undeva la mijloc? Sau sunt toți pe-o mână și nu s-au înțeles la împărțeală. Noi, komuniștii de la Flacăra roșie, numai am întrebat…

D.R.S.