După replica și insultele lui Gheorghe Falcă la adresa lui Marin Lupaș pe tema aprobării creditelor pe tramvaie și regenerare urbană, consilierul local declară că „se explică de ce Aradul arată ca și cum ar fi abandonat de adminstrația locală: acest primar nu înțelege realitatea, nu pricepe nuanțe și mai grav, nu înțelege că e mai bine să iei bani gratis decât să împovărezi arădenii cu alte împrumuturi!”

„Ultimul deceniu ne-a arătat că Gheorghe Falcă nu s-a gândit de fapt la arădeni ci numai la el. Este adevărat că m-am împotrivit contractării unui CREDIT – adică bani ce trebuie dați înapoi, când erau la dispoziție FONDURI EUROPENE – adică bani gratis pe care arădenii nu trebuie să îi dea înapoi! Cu alte cuvinte, pe care acest politician pare să nu le înțeleagă, trebuia să acceseze fondurile pentru care românii au contribuit deja odată cu aderarea la Uniunea Europeana nu să facă un nou credit pe numele și portofelele lor”, spune Lupaș într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare.

„Apoi toată lumea a fost de acord cu Regenerarea Urbană pentru că în ultimii 14 ani de mandat al primarului în funcție Aradul s-a DEGENERAT! Ce nu am vrut eu, Marin Lupaș, este să fac un împrumut și în acest caz în numele arădenilor pentru ceva la care avem acces pe gratis – adică fonduri europene. Probabil avea ceva personal de câștigat Gheorghe Falcă din contractarea unui credit. Să ne amintim însă de multele probleme tehnice ale lucrărilor de reabilitare plătite din creditul BERD, gropile ce au apărut prea repede, liniile de tramvai pe care vagoanele se zgâlţâie precum pe liniile vechi, lucrări precum înierbarea liniilor sau sistemul de e-ticketing ce au rămas doar la stadiul de promisiuni electorale.”

Marin Lupaș chiar îl provoacă pe actualul primar: „Dacă dorește să arate că iubește adevărul, domnul Falcă să ne spună cât comision primește din creditele BERD şi să prezinte o comparţie între ceea ce s-a intenţionat şi ce s-a realizat de fapt din aceşti bani!”

„Dar din păcate, Gheorge Falcă este incapabil de a spune adevărul. Îi recomand să citească atent comentariile arădenilor şi să vadă nemulţumirile legitime ale acestora legate de transportul public din Arad. Numărul acestor mesaje demonstrează că problema este una reală, dar ignorată în mod repetat de primarul oraşului. Până la urmă, dacă domnul Falcă nu știe cum să asculte și să vorbească cu arădenii, pot să vin la Primărie să-i dau o lecție”, concluzionează Marin Lupaș.