Răzvan Cadar a fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean iar Cristian Sălăşan a fost validat ca şi consilier, ambii profitând de poziția lăsată liberă de plecarea Claudiei Boghicevici la București, la Camera de Conturi a României.

Dacă în cazul lui Sălăşan a fost vorba despre o validare în calitatea de ales judeţean, Răzvan Cadar a avut şi contracandidaţi la alegerea în funcţia de vicepreşedinte. Aceştia au fost Daniel Trifon, susţinut de PSD – ALDE, care a obţinut 13 voturi, şi Florin Remeţan, de la PMP, care a obţinut 2 voturi dar s-a ales şi cu un gust amar văzând cum unii reprezentanţi ai PNL şi-au arătat opţiunea în faţa prezidiului, înainte de introducerea buletinului în urnă.

„Preiau funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Arad într-un moment important, când se deschid șantierele pe drumurile județene și în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Consiliul Județean gestionează proiecte în valoare de 100 de milioane de euro doar în ultimii doi ani, și așteaptă semnarea altor proiecte în valoare de 50 de milioane de euro în infrastructură și domeniul medical”, a declarat Răzvan Cadar.

„Consiliul Județean Arad a elaborat o strategie de dezvoltare a județului în domenii fundamentale precum sănătatea, infrastructura și asistența socială, iar rolul nostru de consilieri județeni este de a susține strategia președintelui CJA și de a o completa cu amendamente sau proiecte de hotărâri sectoriale. Vin de la Lipova, un oraș cu mare potențial, care din păcate nu este suficient pus în valoare. În calitate de consilier județean, îmi propun să contribui la dezvoltarea unui pol cultural la Lipova, care să insiste asupra istoriei bogate a orașului, a Cetății Șoimoș, a Basilicii Maria Radna, a Băilor Lipova”, a declarat, la rândul său, Cristian Sălăşan.

De remarcat, că sunt voci care nu privesc cu ochi buni accederea lui Cristian Sălăşan în CJA şi a lui Răzvan Cadar în funcţia de vicepreşedinte, aceştia fiind, primul, finul Claudiei Boghicevici (fost vicepreşedinte) iar cel de al doilea finul lui Sergiu Bîlcea, celălalt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

TOM