No, că dacă tăt o trecut Centenaru, ăla cu suta dă ani împlinită de la Marea Unire, și dacă tăt n-am avut parte dă un monument demn dă importanța Aradului (orașul unde Marii Corifei au zămislit Unirea), macar a adus Celentano de Arad (adică Falcă, să nu confundăm termenii) și a implantat niște pleu în fața cinematografului Dacia. Un pleu cu pretenție de artă, care cică e monumentul scremut de Falkă ka kompromis la emportanța Aradului în Marea Unire.

Hopa, dar lângă pleurile celea cu pretenții de corifei, a apărut și o terasă. Legitimă, de altfel, a celui care deține și birtul/localul de la fața locului și a cărui firmă (Milano) a fost dată jos cu de-a sila de către autoritățile locel, zic cunoscătorii. Amu, noi fiind mai cârcotași, ne-am închipuit că ăia trei arădeni de-or făcut Unirea, Goldiș, Cicio-Pop și Suciu, cică exemplificați prin pleurile cu pretenții de monument, poate stau la o cafă și-o spaghetă, plus prosecco de rigoare la terasa proaspăt instalată.

Și, ca aspect colateral, dacă terasa e legitimă, apăi pleurile alea ruginite nu prea au aere de legalitate. Și, dacă tot nu prea-s legale, și dacă Inspecția în Construcții se sesizează, cum a și făcut-o, de ce trebe tot noi să plătim amenda și nu cela ce o dat ordinu de amplasare, adică Celentano de Arad/Brad! „Monumentul” a fost montat ilegal, nu a avut certificat de ubanism, darmite autorizație de construcție, cum musai să aibe arădeanul de rând care vrea să construiască, să renoveze fațade de clădiri în municipiu. Că, altu fel e bai mare și amenzile de rigoare.

Inter M.

P.S. Ne prezentăm scuze anticipate celor care au creat grupul statuar din fața fostului cinematograf Dacia! Respectăm ambiția, talentul și munca elevilor care au contribuit la acest demers artistic! 

1 COMENTARIU

  1. Dacă nați voi komunstii cu state vechi, în urbea lui ,,,nașul „‘gheo cellentano de von Arad via Brad, multe dintre aceste lucruri nu prea ortodoxe ,nu prea la locul lor, făcute cu încălcarea grosolană a legilor, ordinii publice, și mai mult de bunul simt a celor care sunt în spatele acestor manevre, și a celor care beneficiază de acestea. Ar mai fi una, două ziare online din municipiu care mai ating, critică pe buna dreptate, aceste adevăruri din urbea noastră, în rest nu mai laudă cu nemiluita la adresa, ,,nasului „, doar el este ,,capul de tuto”, și cu lovelele.Voi de, ,Flacără Roșie „‘care se aprinde din prima, ați sesizat cea ce de mult timp trebuna sesizat de consilierii din opoziție, dacă există așa ceva în consiliul municipal, dar pe lângă acestea miile de arădeni care trec zilaic în fața acelor table ruginite, montoate cu repeziciune de a marca un eveniment de interes național. Încă de mirare Metalcompul nu a pus ochiul pe acele table de toată jena. Însă tot respectul cuvenit pentru elevii care au gândit și au pus în valoare ideile lor.Ar mai fi și un alt lucru care ar merita pus pe tapet, și anume acel zis Milano permite și a cui oblduire să facă cam ce vrea. Dar acel Milano, are un Milano deocamdată mai mititel dar la vara se va marii,mai mult sigur cu montarea acelui cort ce a fost în fața la primul Milano. Cu toate acestea ar fi totul ok, dar cum, și cu aprobarea cui sa tăiat din carosabilul de pe str Grigoare Alexandrescu, colt cu Revoluției(optica Veszi ).Și așa este criză de loculuri de parcare, în acel loc ce sa tăiat din carosabil mai putea parcă trei autoturisme. Oare această manevră nu sună cumva abuz de putere, din inventarul municipalității. ???Vedeți cit sunteți voi vigilent de la Flacără Roșie și komunisti înrăiți acest episod ați scăpat din vedere. În aceste zile un coleg de breasla de la un ziar omonim a observat și acest lucru. O dar cit ar mai fi chiar în afară de aceste lucruri, și tot acolo în jur de observat, și adus la cunoștință arădenilor de aceste lucruri la prima vedere banale dar ar merita tractat ca atare. !!!???

Comments are closed.