Nici n-a plecat Falcă la Brucsel (vorba lui), nu s-a răcit încă fotoliul de primar şi deja liberalii arădeni au început lupta pentru succesiune! „Alesul” pare a fi Sergiu Bîlcea, actualmente vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, preşedinte la organizaţia municipală şi care se bucură de susţinerea Contesei de Hăşmaş, aliasa Geanina Pistru, şi a lui Falcă însuşi!

Un impediment este, însă, Călin Bibarţ, viceprimar şi care în varianta plecării lui Falcă ar putea deveni primar interimar. Şi, automat, ar putea creşte ca notorietate, fapt pe care Bîlcea, spre exemplu, dar şi alţi liberali, nu şi-l doresc. Cea de a doua variantă de primar interimar ar fi celălalt viceprimar, Bognar Levente, etern viceprimar al Aradului, uns cu toate alifiile, mai ales cu cele ungureşti. Ei, aici e problema noastră, a arădenilor!

De ani buni, Bognar face anumite jocuri politice, etnice şi, mai ales, financiare. Pentru că i-a asigurat o majoritate liniştitoare atât lui Dorel Popa, fostul primar, şi mai ales lui Falcă, punga Bugetului Primăriei a fost mereu larg deschisă pentru Bognar. Direct sau indirect, orice manifestare dedicată UDMR şi maghiarilor are o finanţare de la Primărie, sub diferite forme. Şi asta sub aprobarea tacită a primarului Falcă. Dar, dacă ajunge Bognar primar interimar, fie şi pentru un an? Clar că filtrarea banilor spre manifestările din 15 martie sau 6 octombrie se va amplifica, vor apărea diferite asociaţii „culturale” care vor solicita bani pentru „festivaluri”, „manifestări” şi alte aşa-zise evenimente finanţate din banii noştri.

Iată ce e pe cale să facă PNL Arad!!! După ce că l-am suportat pe Falcă timp de 15 ani, acum suntem pe cale să ne procopsim cu Bognar, un politician mai setos după bani și imobile. De altfel, subiectul Bognar e unul generos şi vom reveni cu câteva amănunte care să releve „gaura” pe care acest veşnic viceprimar a făcut-o şi o face arădenilor. O „gaură” nu doar financiară, ci şi una morală, care atenteayă la identitatea românilor din Arad!

Pișta Românu

1 COMENTARIU

Comments are closed.