Apropo de acuzațiile aduse lui „Portocală”/Negulescu! V-am spus să nu vă grăbiți cu marota lansată pe piață de infractori, respectiv „abuzurile” comise de procurorul Negulescu (fără a fi dovedite, concret), până instanțele nu se pronunță în cazurile instrumentate de „Portocală”/Negulescu? Un pic de răbdare și în cazul Cosma, Ghiță, Udrea și alte specimene de acest gen, ce astăzi fac mare tărăboi și se dau victime. Dacă rechizitoriile sunt întocmite profesionist, ca în cazul Blejnar, nu prea văd cum o să convingă instanța Cosma, Ghiță și ceilalți, că sunt victime. Pe de altă parte, condamnarea lui Blejnar e dovada că nu există stat paralel în justiție și că justiția nu e controlată de SRI sau statu paralel, ci politic. Din contra, prin condamnarea lui Blejnar, e evident că, cei care vor să subordoneze justiția, statului paralel, reprezentat de mafia politică, sunt tocmai cei care se dau victime, precum Dragnea, Cosma, Vâlcov, Ghiță, Oprescu și alții care au rechizitorii întocmite și sunt trimiși în judecată, dar au avantajul, spre deosebire de Blejnar, că se află la putere. Cum rechizitoriile sunt greu de contestat și infirmat, singura alternativă e coruperea magistraților. Și cum pot fi corupți magistrații, când te afli la putere, altfel decât subordonându-i politicului și făcându-i dependenți de politic?
Așa funcționează, în fapt, statul paralel! Nu prin cei ce nu sunt la putere se încalcă legile și constituția, ci prin intermediul celor aflați la putere, care-și folosesc funcțiile și influența pentru a determina nerespectarea și încălcarea legii, în folosul lor, având instrumentele necesare. Blejnar, fiind al opoziției (considerat „omul” lui Băsescu și a lui Seculici), n-a avut această alternativă, respectiv a protecției asigurată de statul paralel, pentru că statul paralel e apanajul, exclusiv, a celor aflați la putere. Or, cât de ipocrită e politica, se vede clar prin condamnarea lui Blejnar. În cazul lui, Negulescu, se pare și-a făcut datoria și nimeni nu reclamă că ar fi comis abuz. Nimeni nu i-a contestat rechizitoriul și nici nu l-a acuzat că ar fi primit ordine de la statul paralel.
Nu același lucru se întâmplă în cazul familiei Cosma sau Ghiță, în care Negulescu e acuzat de abuz. Culmea, nu în ceea ce privește faptele comise de familia Cosma sau de Ghiță, ci în cu totul altele, colaterale. Dar, să fie adevărată doar varianta că a comis abuz Negulescu doar în cazul lui Ghiță și a familiei Cosma, nu și a lui Blejnar? Mă îndoiesc, cum mă îndoiesc de faptul că statul paralel acționează doar în cazul pesediștilor, adică selectiv. Din contra, în opinia mea, condamnarea lui Blejnar e dovada că statul paralel, ca apanaj al puterii, e cel care protejează PSD, iar Negulescu, chiar dacă a utilizat și metode mai puțin ortodoxe (imorale dar nu penale), și-a făcut datoria, în toate cazurile instrumentate, el fiind adevărata victimă a statului paralel, nu cei acuzați de comiterea faptelor, prin rechizitoriile lui Negulescu.
Pavel ROMAN

1 COMENTARIU

  1. Putin , mult prea putin a primit blejnar fata de prejudiciul adus . Un hot fara relatii , pentru o bicicleta si o gaina furate primea cinci ani cu executare . Cam prea oarba justitia asta …

Comments are closed.