PSD reclamă că a pierdut alegerile din cauza rețelelor de socializare, ca și cum acestea ar fi fost ceva ocult! Serios? Acuzația e cam în genul lui Ceaușescu, cu „agenturili” străine care au destabilizat România în 1989! Ca și în 1989, nici în ceasul al doisprezecelea, pesediștii nu accepta realitatea și adevărul, că scorul prost înregistrat are o singură explicație: proasta guvernare, adică minciuna, atacul nimicitor la justiție, susținerea corupților și păcălirea pensionarilor.

Cât trebuie să mai coboare PSD în preferințele electoratului ca să recunoască și pesediștii adevărul, că nu poți exploata la nesfârșit ignoranța și lipsa de educație? Și, totuși, ce treabă au rețelele de socializare, de li s-a cășunat așa de rău, pesediștilor, pe ele? Vă spun eu că, într-adevăr, au! Rețelele de socializare, spre disperarea pesediștilor și aldiștilor, au funcționat ireproșabil, dincolo de ce și-au imaginat fosilele pesediste analfabete, viclene, cu pretenții intelectuale și consultanții lor (uite că și evreii sunt prinși în offside, uneori!). Contrar celor ce și-au dorit cei aflați la putere, rețelele de socializare au arătat adevărul, au devoalat minciuna și ipocrizia și au demonstrat că Dragnea a privatizat PSD, Guvernul, Parlamentul și, mai ales, media (România TV, Antena 3, Realitatea TV, TVR1), pentru a le folosi în interesul său, instalând dictatura administrativă, media și politică, ca să-și albească dosarele și să rămână la putere. Iar cohorta de pesediști (care, în curând, se va da dizidentă, deși n-a fost), în stilul disciplinei comuniste, s-a făcut preș în fața leaderului suprem, crezând în el și metodele lui bolșevice, ascultându-l orbește, demonstrând lipsă de demnitate, caracter și moralitate, chiar cu riscul de-a trimite partidul în lada de gunoi a istoriei.

Într-adevăr, rețelele de socializare, cu toate că n-au avut nici logistica, nici forța financiară a adversarilor, au învins PSD. Dar nu mințind, nu manipulând, ci contracarând minciuna și manipularea pesedistă cu autostrăzile fantomă inaugurate teatral; cu spitalele fantomă construite din gură; cu majorările ireale (anihilate de inflație și de taxarea perversă a muncii) a pensiilor și salariilor; cu nepotismul dus la paroxism, prezentat ca și promovare prin competență; cu eliberarea infractorilor din pușcării, pe motiv de condiții când în realitate își ajutau colegii infractori; cu mituirea funcționarilor publici și a restului bugetarilor din împrumuturi ce au crescut datoria publică, pentru a le cumpăra voturile; cu incapacitatea sau non-voința de a atrage fonduri europene, pentru că nu puteau fi furate, precum a făcut-o TELDRUM; cu amnistierea și grațierea hoților banilor publici și corupților, pe care i-au prezentat mincinos, ca victime ale statului paralel, etc., etc., etc., putând pune kilometri de etc.

Ghinionul pesediștilor a fost că s-au trezit prea târziu și n-au mai apucat, așa cum voia Carmen Dan, Nicolicea, Iordache sau Ștefănescu, să blocheze rețelele de socializare sau internetul, precum în Coreea de Nord și n-a apucat să-și instaleze, nici Jandarmeria – metamorfozată în noua securitate -, aparatura de interceptare a celor care denunțau minciunile și propaganda demagogică a PSD, ca să-i blocheze ori sancționeze în masă, cum își dorea Carmen Dan și Dragnea, pe modelul Topoloveni (unde au ridicat protestatarii cu Duba). Norocul utilizatorului de rețele sociale a fost că pesedeii excelează la capitolul viclenie, nu al inteligenței și că, prin viclenie, nu se pot utiliza rețelele de socializare, ci prin inteligență. De asemenea, pesedeii nu excelează nici la capitolul educație, așa că, utilizarea rețelelor de socializare, pentru ei, a fost un handicap, pentru că și înjurăturile pe care încercau să le difuzeze în spațiul public, erau agramate, darămite încercările de manipulare, care necesitau vocabular, sintaxă și gramatică.

Deci, în concluzie, dacă rețelele sociale au învins PSD, e un fapt îmbucurător, pentru că asta înseamnă că a învins România educată, cea care știe să utilizeze rețelele de socializare, în timp ce plimbații cu autocarele ce constituie armata și forța pe care se bazează PSD în alegeri și-au făcut stagiul preelectoral, de campanie, în birturi, consumându-și alocațiile sociale, vizionând Antena 3 și România TV, convinși că media (adică televiziunea) i-a învins în 2014 și, acum, după ce-au acaparat-o, vor defila. Deci, n-au înțeles nimic din ceea ce se propaga în mediul on-line. Nici măcar de ce-a votat Dragnea la referendum, că ei înțeleseseră taman pe dos ce aveau de făcut.

Pavel ROMAN