Mai devreme sau mai târziu, va veni momentul când cetatea va fi redată arădenilor. Ministerul Apărării nu va putea să o reţină abuziv la nesfârsit!
Ce funcţiuni cred că ar trebui să găzduiască Cetatea? Cetatea va trebui să acomodeze funcţiuni care să atragă populaţia si să genereze interes major pentru turisti. Imaginati-vă intr-unul din cele doua paviloane un hotel de 5 stele , iar in celalalt pavilion un spaţiu multifuncţional expoziţional. De ce să nu ne imaginăm instituţii de cultură sau de invăţămant găzduite in cetate?
Cum ar arăta cetatea plină de viaţă, cu arădeni mergând la restaurant, terase, cafenele in cetate? Cum ar fi să putem servi o cafea la terasele din Piaţa Cetăţii, sau un prânz ”medieval” servit la un restaurant cu specific unde veţi fi întâmpinaţi de hangiţe şi hangii îmbrăcaţi în costume de epocă? În fiecare seară de weekend ne-am putea delecta pe terasa unei cafenele unde ar avea loc câte un café – concert. Deloc de neglijat, ar putea fi zona dintre cetate si Mures, pretabilă pentru practicarea unor sporturi cu mingea sau nautice.
Cetăţile sunt plămădite din foc si pământ. Privind spre viitor, mi-e cât se poate de clar că focul pasiunii si pragmatismul pământului vor trebui imbinate armonios astfel încât să putem readuce la viaţă CETATEA ARADULUI.

Dorin STANCA

1 COMENTARIU

  1. Stai ca nu inteleg, materialul de mai sus este scris de Dorin Stanca cu el si despre el? Pe bune???? Voi ati luat-o razna?

Comments are closed.