Duminică, 29 septembrie 2019 în localitatea Micherechi (Mehkerek), unde trăieşte o importantă comunitate românească, s-a sărbătorit  “Ziua Vârstnicilor”, în prezenţa consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni. Manifestarea a fost organizată de către Primăria din Micherechi, la Căminul Cultural “Gheorghe Dulău” din localitate. Diplomatul român a participat în prima parte a zilei la slujba religioasă oficiată la Biserica Ortodoxă Română din localitate.
Evenimentul a debutat cu salutarea participanţilor de către Margareta Tat, primarul localităţii, după care programul a continuat cu un program de poezii, povestiri în limba română, dansuri tradiţionale ale românilor din Ungaria şi un recital al artistei etno Lorenna, originară din Gherla.
La eveniment au participat sute de persoane, printre care Margareta Tat, primarul din Micherechi, Bertold Netea, viceprimarul din Micherechi, Tunde Ruja, directorul grădiniţei din Micherechi, pr. Visarion Tuderici, secretarul Episcopiei Ortodoxe Române a Ungariei, ş.a. După programul cultural, invitaţii au participat la o masă festivă.