Șah Club Vados Arad a reușit în premieră pentru clubul arădean obținerea unui loc pe podium în Superliga Națională de Șah, prima medalie pentru șahul arădean pe echipe din ultimii 15 ani.

Șahiștii de la Vados au câștigat cu 4-2 meciul din runda a VIII-a cu CS Otopeni, însă surpriza rundei a furnizat-o Medicina Timișoara care a învins liderul Politehnica Iași cu același scor, 4-2, insuficient însă pentru a-i detrona pe ieșeni din fruntea clasamentului. Rezultatul a făcut ca practic ultima rundă să nu aibă o importanță prea mare pentru arădeni, nemai având cum să scape locul trei și cu șanse foarte mici să termine pe doi în cazul în care Medicina Timișoara s-ar fi impiedicat de Victoria Techirghiol. Acest lucru nu s-a intamplat însă, mediciniștii câștigând cu 4-2 asigurându-și astfel medaliile de argint. Mai mult, fără motivație, jucătorii noștri au pierdut surprinzător cu 3,5 la 2,5 cu Oltenia Craiova un meci în care ucrainienii echipei, fără înfrângere în tot turneul, au pierdut amândoi partidele de pe primele două mese.

Campioana Politehnica Iași a terminat competiția cu 15 puncte, pe locul doi s-a clasat Medicina Timișoara cu 14 puncte în timp ce Vados Arad a terminat pe locul 3 cu 12 puncte.

Un rezultat excelent pentru echipa arădeană, aflată la cel mai bun rezultat din istorie în Superligă. Deși părea la un moment dat că se putea obține chiar mai mult, valoarea echipelor de pe primele două locuri a fost superioară, ambele cu mulți mari maeștri de valoare în lot și cu bugete mult mai mari.

Echipa noastră a fost formată din: GM Alexander Zubov (elo 2612, Ucraina) 4,5 puncte din 9 partide, GM Vitaly Sivuk (elo 2559, Ucaina) 6p/9, GM Tiberiu Georgescu (elo 2508) 4p/9, IM Alexandru David (elo 2424) 5,5p/9, FM George Stoleriu (elo 2351) 4,5p/9, IM Adrian Petrișor (elo 2411) 4,5p/7, IM Tamas Balla (elo 2335) 2p/2. 

Au retrogradat din Superligă în Divizia A echipele CS Otopeni si CSM Cluj – Napoca, în timp ce din Divizia A au promovat CS Ghiroda și Viitorul Urziceni.