În fiecare an la 1 octombrie este marcată Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, sărbătoare instituită în 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, cu scopul de a promova drepturile acestora și de a  promova o imagine pozitivă a îmbătrânirii.

Cu această ocazie Primăria Municipiului Arad, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Arad, au oferit două seri speciale bunicilor noștri minunați. În 1 și 2 octombrie 2019, într-un cadru festiv, aproximativ 1000 de arădeni trecuți de prima tinerețe au sărbătorit evenimentul dedicat acestei zile.

Cu ocazia <<Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice>>, noi, cei mai tineri, le datorăm recunoștință și respect părinților, bunicilor și seniorilor noștri.    Avem datoria morală să le păstrăm demnitatea și să le oferim zile liniștite și totodată ne dorim să ne împartășească din experiența și înțelepciunea lor. La Mulți Ani, multă sănătate și zile cât mai senine!a declarat Oana Pârvulescu, directorul general al Direcției de Asistență Socială Arad.

M-am bucurat să răspund și anul acesta invitației la sărbătoarea organizată cu ocazia <<Zilei persoanelor vârstnice>>, să mă aflu în mijlocul acelor arădeni care au reușit nu doar să adauge ani vieții lor, ci și viață multă și frumoasă anilor pe care îi au. Cei cu care am petrecut un timp încântător sunt oameni cărora le datorăm mult din ceea ce înseamnă orașul nostru. Iată de ce am considerat întotdeauna că vârstnicii noștri sunt încă un motiv să respectăm Aradul, căci ei sunt și rămân repere pentru noi toți, #pentruArad.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.