Numa un pic o fost rău (vorba vine) și iară e bine. Înainte de toate trebuie să spunem despre Geanina Pistru, alias Contesa de Hășmaș, că a fost singura, din cât ne-au informat comuniștii noștri, care și-a dat demisia dintr-o funcție mărișoară, de la o firmă plătită din banii arădenilor. Este vorba despre vestita Apă-Canal, sau cum o fi denumită acuma „sugătoarea” atât de bani publici, cât și „păpătoare” de bani ai arădenilor. Cu un salariu deloc de neglijat, Contesa a decis să renunțe la postul la care nu a fost prezentă niciun minut, conform informațiilor noastre, și de unde își aproviziona contul cu zeci de milioane de lei (vechi) lunar. Bani de țigări sau de o cafă, pentru ea.

Acum, când nu-și mai parchează „bolidul” de zeci de mii de euro pe unde și cum o taie capul, își toarnă cenușă în cap și spune că ea, pardon, Contesa de la Hășmaș, a Budigoaiei de la Hășmaș, birtășița satului, nu știe să parcheze în altu fel. Și cui nu-i convine să o pupe-n… Cât despre miliția locală, cea care ar fi trebuit să ia măsurile de rigoare, cum iau în cazul arădenilor de rând, madama are o părere cum o au majoritatea arădenilor, de fapt. ZERO barat este instituția condusă acum de un securist, sereist sau cum vreți, și care papă bani grei de la bugetul local. Dar, pe cine interesează? Însă, despre asta, cu altă ocazie.

Ziceam că virgulă Contesa huzurește. Da! Că acum, vorba aia, se zice că nici usturoi nu a mâncat și nici gura nu-i pute. Cum, de altfel, îi „miroase” birtășiței de la Hășmaș, Budigoaia de la cooperativă, atunci când se pune să blesteme. Dar, cum glas de câine nu ajunge la cer…

Geanina dragă, sper că putem să ne adresăm așa, noi am continua să facem ceea ce faci tu. Atâta vreme cât îl ai pe Falcă, olteanul care a dus Aradul la stadiul de comună, alături de tine și face ceea ce zici tu, e normal. Cum e normal să devii (visuri, fata moșului Gerilă!) prima doamnă a Aradului, ceea ce susții că deja ești.

Până una, alta, jos pălăria pentru lecția cu demisia dată colegilor de partid, în primul rând, și nu numai!

Romulus D.