Este vorba despre Inspectoratul de Poliție al Județului Arad, instituție de stat care în ultima vreme a ajuns de râsul lumii. Pe lângă faptul că Aradul a devenit raiul infractorilor și, mai ales, al drogaților, luptele intestine de acolo explică în parte situația actuală. Păi, spun comuniștii noștri fideli de la IPJ, cum să nu fie așa atâta vreme cât politicul (de la putere) și-a băgat nasul și aici, teberele formate încercând să-și facă mendrele. Fiecare în favoarea sa și ale intereselor pe care le poartă, să fim bine înțeleși.

Să nu o mai dăm cotită și să spunem pe față, este vorba despre Dorel Căprar, deputatul PSD de Arad (pentru cei care au uitat de personajul în cauză, ce-și face veacul pe la Moneasa, atunci când vine în teritoriu – cu avionul, pe banii contribuabililor) și despre senatorul de… Arad (ce glumă bună!!!) Mihai Fifor, din Turnu Severin de loc. Bătăliile (că e mai multe) dintre cei doi „înalți demnitari” arădeni, așa cum am mai zis, au ajuns și la IPJ Arad, fiecare dintre cei doi susținându-și favoritul sau favoriții, pe la ocuparea sau menținerea diverselor funcții.

Să nu o mai lungim atât și să spunem că la începutul lui septembrie 2019, șef al Poliției Rutiere Arad a fost „uns” comisarul șef Nicolae Borta. Că cine, kă kum… a intervenit, sau lasă, cu altă ocazie! Ceea ce este interesant, după cum ne comunică Biroul Organizației de Bază de la Miliția Arad – adikă vechii noștri comuniști de acolo, este faptul că acest personaj nu are trecutul prea curat și demn de uniforma de milițian, darmite de ocuparea unui post de conducere. Mai ales în domeniul rutier, acolo unde, în fatidicul an 2013, Borta a călcat rău pe bec. Un accident sau, dacă vreți eveniment rutier, soldat cu pagube și cu… mușamalizare. Că așa e când este și alcoolul la mijloc la mijloc, îngurgitat la sindrofia de rigoare. Dar, când cineva trebuie să fie șef și, mai mult, e și e sprijinit de potentații vremii…

Cum orice urcuș are și un (S)coborăș… numai mâine nu-i poimâine. Nu-i așa domnilor parlamentari mai sus menționați? Cât despre domnul Borta… succesuri succesive și totale, că tot „cure” cazanele.

Romulus D.