Până mai deunăzi, înainte să ne cotropească putoarea instaurată de Falcă, am mai ridicat și noi, arădenii de rând, capul în lume. Am crezut că-i ajungem pe timișoreni, pe orădeni (să ne scuze bihorenii) i-am lăsat cu mult în urmă, despre hunedoreni sau „albanezi” ce să mai zicem ș.a.m.d. Acum, vai ș-amar de sulicica noastră. Un oraș unde promiscuitatea, politică mai ales, a ajuns la rang de cinste, unde administrația și instituțiile din subordinea acesteia sunt împânzite de tot felul de PCR-iști (adică pile, cunoștințe, relații, pentru cei născuți după 1989), de la PNL mai ales. Dar, cum banul nu are miros și neamul tot neam rămâne…

Zilele trecute am citit, cei din redacție care încă mai se îndeletnicesc cu această vicisitudine a vieții, că DIICOT a descins în vestul țării. În sfârșit, ne-am zis, poate se mai curăță nițel și Aradul de îmbuibații îmbogățiți peste noapte din bani publici, din contracte cu Primăria și Consiliul Judțean mai ales. Numai că, ori suntem atât de neînsemnați, ceea ce nu este exclus, ori „personajele” ce jonglează cu banii arădenilor și ai statului au pile sus puse, ceea ce nu este exclus, că DIICOT-ul ne-a sărit și de data asta. Au descins la Timișoara și Oradea. Poate că au avut avion direct, și de pe Timișoara au zburat pe aeroportul din Oradea, că ăla din Arad este de decor, dar păpător de bani grei.

Ce să mai zicem, dacă până și DIICOT-ul ne „sare”, ne mai mirăm că Aradul a ajuns capitala vestului României în ceea ce privește drogurile de mare risc, a traficului de persoane, țigări de contrabandă etc. Acum câteva luni, dicotiștii au prins, nu știm dacă au și anihilat, o rețea de droguri. Cea a familiei Nyeki (în foto, unul dintre frați), cu „voluntara” Ana Maria în prim planul mediatic. Că au fost droguti de mare risc, că a fost rețea internațională, că așa și mai departe, nu a contat. Că se pare că s-a cam mușamalizat cazul. Canci informații de la Meliție, parchet etc. Atâta doar că Ana Maria nu mai strânge fonduri pentru droguri, pardon cauze umanitare sub oblăduirea și cu sprijinul autorităților județene mai ales. Trăiț dom Cionca, nu face nimic!

Apropo, pe când vreo informație despre „mafia” formată de clanul Nyeki și de către alte personaje aflate în miezul sau jurul afacerii, chiar înalți demnitari arădeni? Noi numai am întrebat.

Plotonierul obosit