Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad susține militarii români din teatrele de operațiuni. Unul din evenimentele în care universitatea de stat arădeană este parteneră și care este dedicat acestor militari, este Crosul Invictus care își propune să fie un omagiu adus militarilor care au luptat în teatrele de operaţiuni din Irak, Afganistan, Siria, acolo unde până acum au căzut la datorie peste 30 de români.

Un moment important din prezența echipei Invictus la Arad a fost întâlnirea cu studenții universității arădene de stat care au  aflat despre lupta în teatrele de operațiuni, despre curaj și sentimentul datoriei, despre forța de a rămâne în competiție indiferent de situație.

„Suntem onoraţi să avem şi în acest an alături de noi echipa Invictus din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Susţinem acest eveniment şi vrem ca lupta militarilor să fie un exemplu pentru tineri. Prin sacrificiul militarilor români, noi, astăzi, ne putem bucura de libertate şi avem şansa să trăim într-o lume mai bună” a declarat rectorul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile.

Crosul Invictus va avea loc sâmbătă 23 noiembrie 2019, ora 10.00.  Punctul de plecare este  din faţa Cetăţii Aradului iar traseul se va încheia în Parcul Eminescu, la Crucea Eroilor Martiri.