Spuneam, ieri, la Chipul zâlei despre Bogdan Noghiu că este un fariseu. Azi revenim și vă spunem că Bogdănel este mic copil față de mentorul său Jitză Falcă de Dideștii de Oltenia. Personajul care trece de la ortodocși la neoprotestanți și invers cum trecem noi ulița.

Dacă vă mai amintiți, și cu siguranță vă mai amintiți, stimați tovarăși comuniști, ca să se pună bine cu Traian Băsescu, fostul președinte al României, Falcă – primarul de tristă amintire al Aradului l-a pus pe acesta naș de căsătorie, ceremonia religioasă desfășurându-se la Mânăstirea Gai. Apoi, să-și întărească relația de conjunctură cu Băsescu, l-a pus naș și la botezul fetiței, eveniment ținut tot la Mănăstirea Gai.

Cum spurcăciunea, ajunsă între timp europarlamentar PNL, avea nevoie de voturile neoprotestanților pentru Primărie, a trecut la baptiștii (parcă) lui Tipei Riviș, devenind astfel mare pocăit. Dar, cum nimic nu-i prea mult pentru un element de joasă speță morală, în ultima perioadă a reînceput să apară tot mai des, să-și facă Sfânta Cruce (la Hramul Bisericii Grădiște 2), la ortodocși deci, acolo unde l-au botezat părinții săi.

Ăsta da fariseism! Noi zicem doar atât: Falcă ducă-te ăla cu un ștrimf (pentru cei care nu știu cine e ăla, vă vom spune cu altă ocazie).

P.S. Foto a fost publicată pe feisbuk de către o colegă de-a sa de partidă politică.

1 COMENTARIU

Comments are closed.