Chiar dacă nu pare, chiar dacă ne pierdem în fiecare zi în problemele care nu mai prididesc, Crăciunul este la câteva zile de noi.
Știu că nu este ușor, știu că poate este chiar incredibil, dar eu, în ciuda exemplelor contrare cu care ne bombardează viața, mă încăpățânez să cred în bine, în bunătate, în înțelegere, în ajutorul pe care îl putem da în fiecare clipa celui de lână noi. Cu atât mai mult cu cât sunt momente în care avem nevoie de ajutor oricare dintre noi, indiferent cât de sus suntem pe scara socială, cât de bine suntem aranjați material sau în orice alt domeniu al vieții.
Însă dacă nici de Crăciun nu ne lăsăm, nu facem pasul în spate, nu devenim așa cum am dori să fie și ceilalți cu noi, atunci când oare?
Cu aceste gânduri, chem toți arădenii mai aproape de cele adevărate și reale, chem diferitele organizații, inclusiv pe cele guvernamentale, fie că sunt de stânga sau de dreapta – ajutorul este ajutor, indiferent de mâna pe care îl dai – să pună deoparte lupta și încrâncenarea, să se gândească mai mult la cele cu adevărat importante, la marele adevăr că avem cu toții un drum, un adevăr și o viată, dar împreună putem fi doar dacă îl respectăm, îl înțelegem și îl ajutăm pe cel de lângă noi, pe celălalt, indiferent cine ar fi el.
Să dăruim așadar, nu să ne împroșcăm, iar aceste zile care urmează până la Crăciun sunt cele mai bune să începem acest mod de a fi, a trăi, a simți și a gândi.
Lângă noi sunt oameni destui care au nevoie de ajutor, trebuie doar să ieșim din egoismul grijilor noastre și să ne uităm în jur.
Chem așadar pe toți concetățenii mei arădeni, organizațiile obștești, administrația, chiar și partidele politice să uite măcar pentru aceste zile ce ne desparte și să descopere tot ce ne poate apropia: un gest, o floare, un zâmbet, un pachet pentru nevoiași, un cuvânt bun pentru fiecare cu care ne vedem, ne întâlnim în aceste zile.
Cu aceste gânduri vă urez Sărbători fericite și Gânduri luminoase!