Când fusăi, fusăi, cănd fusăi, fusăi și tot așa. La Austria, la magazină, la outlet, sau cum îi zâce. Că cam adică, ca cum ar fi halea țoale lesnă. La noi le zâcem second hend, că haba că-s folosite că tot îs mai scumpe. Și ce văzui acolo, neică, diploame de licență de la SPIRU HARET. Cacalău, Măria Ta! La preț, nu chiară dă dumping, da nici prea scumpe tare.

La un magazin mai pă lângă, mai aglomerat parcă, halte diploame dă licenție. Mă, fraților, stătui și mă minunai, erau diploame dă la Văsălie Goldiș. Dă tăte felurile, dă la tăte domeniile și dă la tâte falcutățurile. Mai leznă, mai scumpe, da dai un ban și stai în față! Da crezi că ai putut cumpăra? Canci. Că trăbuiau completate cu diverse informațiuni și era spurc dă oameni pă acolo.

Ba chairă l-am văzut, hept în față, pă Dorel Căprar, încă președintele de la PSD Arad, și am vrut să vorbim cu el… Da el sula, o vrut numa pentru el diploamă de banca Ardelean, pardon Goldiș, și a luat una dă la Șăbiș, dă la Drept, că și acolo a avut filială Goldișul. Și o luat-o, frațâlor comuniști, o cumpărat-o înaintea noastră. Nu știm cu câți bani, că tot am încercat să-i întrebăm pe colegii lui, însă nu am găsit pe niciunul (poate că n-are?).

Lăsând gluma la o parte, după controalele DIICOT la Universitatea Spiru Haret din București, tare ne este că urmează un control (a mai fost și s-a lăsat nu tocmai bine) la Banca Ardelean, sau Universitatea Vasile Goldiș, cum vreți să-i ziceți.

Diplome pe bandă rulantă etc., etc, ce să mai zicem. Că… se știe… fără număr, fără număr, banul să cure în casierie.

Maria POPESCULATĂ  sau VACA

P.S. CăCât rău a făcut banca Ardelean Aradului… mereți la ișpital, par egzamplu, să vedeți și să sâmțâți.

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCe înseamnă TEMPLIER?
Articolul următorPARALELE