Anul 2019 se apropie de final şi este un motiv şi pentru autorităţile locale de a-şi face bilanţul. Marian Toader, primarul comunei Zăbrani, spune că 2019 a fost un an în care unele proiecte au fost finalizate, dar şi anul în care altele au fost demarate.

“Per ansamblu pot să spun că a fost un an bun. Am reuşit să ducem la bun sfârşit unele dintre proiectele demarate în anii precedenţi, dar am reuşit şi să începem proiecte noi. Noi tragem linie şi ne raportăm la cele 12 luni pe care le-am parcurs, însă lucrurile sunt într-o continuă mişcare. Să ştiţi că şi în această perioadă de final de decembrie, se derulează lucrări. Vremea bună, tempraturile ridicate pentru această perioadă a anului ne-au dat posibilitatea de a continua anumite proiecte. Mă refer la lucrările de la căminul cultural din Neudorf, ce vor fi finalizate în cel mai scurt timp, la lucrările la şanţuri, tot din localitatea Neudorf şi în localitatea Chesinţ la trotuare. Sunt lucrări cuprinse într-un proiect european pe care Primăria Zăbrani l-a câştigat în urmă cu ceva vreme. De asemenea, se lucrează la baza sportivă de la Neudorf. S-a terminat partea de amplasare a nocturnei şi urmează pregătirea lucrărilor pentru partea de vestiare. E bine că vremea permite echipelor de muncitori să îşi continue treaba. De regulă, în această perioadă a anului orie era zăpadă, ori temperaturi destul de scăzute ce nu permiteau derularea unpr lucrări în aer liber. Iată că acum, în final de 2019 asemenea lucrări se pot derula şi ne ajută să avansăm mai repede cu aceste proiecte”, spune primarul Marian Toader.

Acesta a mai spus că în cursul acestui an au existat şi anumite nemulţumiri, lucruri mai puţin plăcute, însă una peste alta consideră că 2019 a fost un an bun.

“Au fost asfaltate mai multe străzi de pe raza comunei noastre. Faptul că a fost finalizată lucrarea de introducere a reţelei de canalizare este un câştig imens. Este un proiect impoartnt pentru orice comunitate, iar faptul că s-a reuşit finalizarea în cursul acestui an reprezintă un pas înainte. Nu sunt doar eu cel care pune umărul la realizarea proiectelor pe care oamenii le văd pe raza comunei noastre. Am, la Primăria Zăbrani, o echipă care munceşte pentru aceste proiecte. Sunt documentaţii peste documentaţii, avize peste avize, o birocraţie mare creată de legile din România. Cu toate acestea şi cu buna colaborarea de care aminteam mai devreme, am reuşit să ridicăm Zăbraniul”, mai completează primarul Marian Toader.

B.P.