Noi, comuniști patrioți și ortodocși cum suntem, le cam înțelegem sau măcar ne facem că le înțelegem pe toate. Cel puțin le acceptăm, dacă mai mult nu. Însă, ceea ce a postat deputatul de Arad, Dorel Căprar, liderul lotului de 18 a celor de cercetați penal din PSD Arad, ne-a cam lăsat fără cuvinte. Un viitor fost președinte al organizației PSD Arad (este o chestiune de zile, după cum spun autoritățile care cercetează cazul mitei de la vama Nădlac) s-a pus să posteze (mai bine zis i-au postat papagalii din jurul lui, că pe el nu îl credem în stare să emită cuvinte cu tentă citibilă) un mesaj antisemitism. Înainte de a spicui din aberațiile lui Doooorel șofer l-am întreba, în primul rând, ce înseamnă SEMITISM. Postarea din care spicuim mai jos a fost făcută pe facebook înaintea Anului Nou, când pe românul de rând, chiar pesedist fiind, îl cam doare la bască de… antisemitism:

SOS: Antisemitismul lovește de Hanuka, în inima democrației!
Dragii mei, sunt îngrozit de ceea ce s-a întâmplat în SUA, la nici 50 de kilometri de New York, în inima democrației ! Reședința unui rabin a fost atacată de un descreierat care a făcut un adevărat măcel, în virtutea urii împotriva poporului evreu. Ca deputat, dar și ca simplu cetățean, sunt profund îngrijorat de amploarea pe care a luat-o antisemitismul și cred că trebuie să conștientizăm cu toții, indiferent de aparteneța religioasă, că acest atac criminal abject afectează grav dreptul tuturor de a ne exprima liber apartenența la o religie sau alta. Antisemitismul este o plagă monstruoasă a istoriei, care a dus la nenorociri și crime odioase, care, indiferent unde s-ar fi manifestat, ne-au afectat pe toți. Faptul că acest atac mârșav nu a fost unul întâmplător, ci clar de origie antisemită, este demonstrat de faptul că a fost declanșat exact atunci când la reședința rabinului se sărbătorea Hanuka, într-o localitate în care există o importantă comunitate evreiască. Suntem alături de comunitatea evreiască din România, zguduită de odiosul atentat, dar trebuie să facem mai mult, să fim parte activă a eforturilor europene și mondiale de eradicare a antisemitismului, ca bază ideologică a terorismului. Trebuie să înțelegem că dacă închidem ochii la atacurile antisemite oricând putem deveni noi înșine ținte, pentru că antisemitismul este izvorul șovinismului, xenofobiei și extremismului. Suntem în perioada sărbătorilor de iarnă, Dumnezeu să ne dea gândul cel bun, să înțelegem că intoleranța, indiferent de ce natură ar fi ea, este calea sigură spre distrugere. (Dorel Căprar)

Mai vreți, stimați tovarăși? E suficient. Noi nu ne putem opri din râs, mai ales că-i cunoaștem vocabularul limitat al deputatului penal PSD de Arad. Șeful găștii de penali cercetați de DNA pentru luare de mită!

Mare e grădina Ta, Doamne! Și mulți au reușit să sară gardul. 

Foto (cu jaca): newtrack (internet)