Fiul patronului unei cofetării sancționată pentru încălcarea regulilor sanitare și de protecție a consumatorului, numit șef la protecția consumatorului? Chiar așa? Sper să fie propagandă pesedistă, pentru că dacă este adevărat și liberalii mai mai fac câteva numiri de acest fel, gen Vâlcov la ANAF, în martie readuc PSD la guvernare. Sau asta e înțelegerea și electoratul n-o știe? Parcă acuzau PSD și vorbeau de depolitizarea instituțiilor publice și promovarea profesioniștilor, nu? Acum, ce fac? Schimbă lepre politice cu alte lepre politice? Și cu asta ce-au făcut? Asta vrea electoratul? Să vadă în fruntea instituțiilor publice, prostălăi cu carnete de partid, care și-au cumpărat funcțiile, sponsorizând campaniile electorale? Nu ne-a ajuns patruzeci și cinci de ani de comunism, în care au condus și administrat țara proștii, inculții și leneșii, promovați de PCR? Nu ne-a ajuns exemplul Copos care a ajuns din cofetar, vice prim-ministru și după aceea în pușcărie pentru fraudă fiscală? Păi, măi idioților, care, aiurea, vă credeți șireți și vicleni!

Cu o astfel de mentalitate primitivă, bazată pe satisfacerea instinctelor primare (hoție și funcții în administrația publică) n-avem nicio șansă să ajungem în lumea civilizată, să ne integrăm în Europa occidentală și să implementăm democrația și statul de drept. Nu se poate asta dând cu tifla valorii individuale și concurenței loiale, pe care o substituim, precum comuniștii, cu mediocritate și intervenția statului.

Chiar vă bateți joc de cea mai elementară regulă a economiei de piață, promovarea valorii? De ce nu organizați concursuri, curate, fără corupție (pile, mită, obligații), așa cum ați promis, pentru ocuparea funcțiilor publice? Până și comunistul Iliescu avea rețineri și cerea SRI, CV-urile reale ale celor ce urmau să fie numiți pe funcții și nu era de acord cu cei cu „schelete în dulap”. Voi ați sărit și faza asta? Chiar credeți că electoratul este atât de naiv încât să înghită aceleași practici, chiar mai rele decât cele pesediste și să nu reacționeze? Vă înșelați amarnic! Dacă nu conteniți cu astfel de practici medievale și discriminatorii față de valorile reale și bine pregătite profesional, veți avea o surpriză uriașă la vot, pentru că cetățenii s-au săturat de nepotism, trafic de influență, hoție și minciună politicianistă, indiferent sub ce formă este materializată.

Nu mizați pe faptul că sunteți mai șmecheri decât pesediștii. E o iluzie! Cetățenii cinstiți și onești, care au înțeles ce înseamnă valoarea și competența, s-au săturat ca locul copiilor lor, educați și bine pregătiți, în care au investit enorm, să fie luat de cei fără nici un merit și umiliți de loaze promovate de părinți, prin mită și trafic de influență. S-au săturat să vadă cum sunt promovați în administrația publică copiii celor ce comit fraude fiscale, cu care cumpără diplome și funcții publice (apropo! Culmea ironiei! Știți câți copii de evazioniști sunt inspectori la Direcția generală Antifraudă din ANAF? O să vă cruciți!).

Cetățenii, chiar dacă aveți impresia că-i puteți păcăli mimând doar buna credință, vor adevăr, onestitate, competență, nu corupție ascunsă prin minciună și șmecherie. Asta așteaptă de la voi. S-au săturat de nepotismul, clientelismul politic sau față de oligarhii financiari și corupția care a infestat toată administrația publică și care devine o problemă de siguranță națională (sunt prea mulți diletanți, nepregătiți profesional și chiar proști, în administrația publică). Nu mai vor instalarea pe funcții și la butoane a celor propuși și susținuți de sponsorii partidului. E o practică mizerabilă, ce trebuie să dispară. De-aia au ieșit în stradă împotriva practicilor mizerabile ale PSD și v-au propulsat la guvernare. Să eliminați nepotismul, clientelismul și traficul de influență în administrația publică. Nu ca să preluați și continuați practicile lor! Înțeleg că e foame mare și unde e lăcomie e și multă prostie, dar cât puteți fura și cât contează să fii șef câteva luni? Chiar merită compromis partidul pentru a satisface orgoliul unor sponsori?

Alegerile sunt în toamnă și dacă continuați cu astfel de gafe, nu aveți nici o șansă să mai rămâneți la guvernare și nici să fiți majoritari în parlament, în pofida calculelor cinice pe care le faceți, mizând pe erodarea pesedistă și naivitatea electoratului. Dacă cei de la cofetăria din Târgu Jiu (pesemne oamenii lui Victor Ponta) au sponsorizat campania electorală pentru a primi o funcție la OPC, ca să se răzbune pentru sancțiunea primită și că sa-și protejeze mizeria afacerilor, iar în urma trocurilor cu Partidul lui Ponta, funcția a revenit Pro-România, asta înseamnă mafiotism politic și desconsiderarea totală a voinței electoratului.ie

Așa vreți să fie perceput Partidul Liberal? Ca un partid ce operează cu metode mafiote și trocuri politice murdare, pentru a rămâne la putere?

Pavel ROMAN

2 COMENTARII

  1. Dumneavoastră chiar ați crezut că se schimbă ceva? Metehnele,vechi de când lumea,sunt aceleași la toată clasa politică actuală.Corupție,nepotism,non valori care ne conduc din păcate.Care om cu scaun la cap,se bagă în troaca murdară a politicii actuale,să-și compromită existența! În rest,despre fraierii care cred altceva…..poate în timp se vor lumina. Să dea Domnul;că altfel ne paște răul.

  2. Nici eu nu prea vad cum s-ar putea pune in ordine problemele din tara.Nu exista vointa,pt ca exista interese.Daca ,se pune biciul’pe unii,acestia se vor revansa dupa un timp.Si apare dictatura…iarasi nu-i bine.Poate o ,flexibilizare’ a educatiei(atat in mediul famílial cat si la scoala,in societate si la locul de munca)Ce vreau sa subliniez cu ,flexibilizarea’?Cetateanul sa ,simta si o recompensa,satisfactie’ daca merge pe „calea cea buna”.La noi toata lumea vrea doar sa sanctioneze,cand apar ceva normative,se pune accentul cu litere mari pe pedepsele care le va primi cel care greseste(mai mult sau mai putin intentionat)Se dezvoltat o relatie de tip sado-masochist intre factorii control-executie.Sa va dau un exemplu banal:un pieton nu este atent(se intampla oricui ,poate fi obosit)si trece pe rosu.Nu trebuie ,sofort’ amendat(daca se lasa cu accident,este altceva) i se poate spune pe scurt,parinteste,la ce se expune.A fost un exemplu cum am spus,banal.Dar se poate extinde la multe aspecte ale vietii sociale.Nu trebuie sa privim numai prin prisma sanctiunilor.Nu este o tragedie daca cineva intarzie plata unei taxe.De la astfel de lucruri nu da faliment Statul.

Comments are closed.