Sala „Vasile Goldiş” a Consiliului Județean Arad a găzduit, zilele trecute, Adunarea Generală Asociațiilor de Proprietari membre ale Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad.

Cu acest prilej, informează Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad, au fost înmânate și certificatele de calificare profesională pentru toți administratorii de condominii care au absolvit cursul organizat de Uniune.

La eveniment au luat parte 100 de președinți și administratori de condominii din Arad, fiind invitați reprezentați ai diferitelor instituții și, totodată, principalii operatori de servicii comunitare publice.

Potrivit preşedintelui ULAL, din partea Inspectoratul de Poliție Judeţean Arad au participat responsabili care i-au informat pe reprezentanţii asociațiilor de proprietari cu privire la încălcarea normelor de conviețuire socială, prevenirea unor fapte antisociale și siguranța proprietarilor în condominiu.

De asemenea, în programul evenimentului au fost incluse subiecte de actualitate și de interes pentru toate asociațiile de proprietari și s-au dezbătut ultimele reglementările ale cadrului legislativ ce guvernează activitățile sepcifice, respectiv Legea 196/2018.

Invitatul special Mihai Mereuţă, președintele Ligii Habitat din România, a sustinut un discurs actualizat referitor la parcursul Legii 196/2018 și a proiectelor de modificare ale unor articole de lege care sunt încă în așteptare.

Alt subiect de mare interes pentru locatari și pe care ULAL Arad a dorit să îl dezbată și să îl clarifice s-a referit la evaluarea și monitorizarea serviciilor comunitare de utilități publice din Arad. Referitor la aceste aspecte s-au comunicat informații de actualitate cu privire la demersurile facute de conducerea ULAL Arad în urma întâlnirii cu reprezentanţii conducerii Companiei Apă Canal SA Arad. Aici trebuie spus că ULAL Arad, în calitate de organizator, i-a invitat la eveniment şi pe reprezentanţii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare Județul Arad, asociație care reglementează, organizează, monitorizează și gestionează în comun serviciul de alimentare cu apă și canalizare. „Invitația nu a fost onorată, s-a primit în schimb o adresă prin care conducerea asociaţiei ne-a comunicat că are toată disponibilitatea de a «media și a iniția orice demers legal necesar, la cererea oricărei persoane ce justifică un interes legitim». Menționăm că aceasta asociație declară că la baza constituiri a fost interesul general al locuitorilor și urmărește îmbunătățirea calității serviciului și a unor tarife care să respecte limitele de suportabilitate ale populației. Însă, nu este stabilită nici o dată legată de înfăptuirea concretă cu privire la achiziţia de contoare cu citire la distanţă. Așa cum a procedat şi până în prezent, ULAL Arad va urmări îndeaproape toate aceste demersuri promise pentru a putea obține ceea ce este solicitat de majoritatea asociațiilor de proprietari din Arad, şi anume posibilitatea de realizare a citirii contoarelor de apă și aceea de a putea urmări și totodată achita un consum real, nu unul estimat”, a declarat Dorina Lupșe, preşedintele ULAL Arad.

newsar.ro