Mai bine de jumătate de an un subiect nelipsit pe ordinea de zi a Consiliului de Administrație a fost modificarea statului de funcții. Inițial s-a constatat ca mai multi angajați  au fost încadrați greșit și a fost nevoie să fie reîncadrați corect pentru a remedia greșeala.

În urma reîncadrării se modifica numărul de subordonați din birouri și cum nimeni nu putea sa renunțe la salariul și poziția de „șef” s-au făcut tot felul de combinații și angajări pentru menținerea privilegiilor. Soluția finala a fost reducerea de posturi artistice care s-au transformat în posturi de muncitori, biblioteca muzicala a fost trecuta sub comanda administratorului și astfel s-a considerat rezolvata această problemă.

În zilele trecute noul aparat administrativ ,care a ajuns la frumosul procent de 25% din angajați, a anunțat și primul „succes”. Sporurile pe întreg anul 2019 au fost calculate greșit. Legea prevede ca angajații care au încasat bani necuveniți trebuie sa-i returneze. Astfel, angajații trebuie sa aducă bani de acasă. Cu aceasta ocazie angajații au observat diferențe majore intre angajați cu aceeași categorie. Ulterior au fost anunțati ca „trebuie rectificata rectificarea”.

Deși avem consultant juridic al cărui rol este sa verifice corectitudinea aplicării prevederilor legale, nimeni nu a observat aplicarea greșita a textului de lege. Deși avem birou contabil, nimeni nu a verificat corectitudinea calculelor făcute. În această situație singura măsura pe care managerul a găsit-o de cuviință a fost sa acorde unei familii care lucrează în biroul administrativ concediul anual de odihnă.

Este inutil sa amintim că în urma acestor evenimente nimeni nu răspunde și managementul, ca de obicei este „foarte bun”.

B.P.