Unul dintre cei mai „dezinteresați” politicieni arădeni, dar totodată foarte cointeresat financiar, este, fără îndoială Iustin Marinel Cionca. Președintele Consiliului Județean Arad tace, zâmbește suav ca o demoazelă dar, pe de altă parte, își face jocurile cu vârf și îndesat. Că doar este învățat cu acest lucru încă de pe vremea când era primar la Pecica. Cetățenii de acolo pot să confirme (nouă ne-au spus deja) că Iustinel este „tata” pământurilor și/sau imobiliarelor din zonă. Și nu ar fi de mirare ca acest lucru să fie adevărat. Dar, nu asta este povestea de azi, vom mai reveni asupra subiectului, știut fiind faptul că Cionca îl cam bate la fundulețul gol pe Falcă în privința averii (cel puțin comuniștii noștri de la Pecica așa ne-au informat).

Bineînțeles că toate acestea, haideți să le spunem manevre, Cionca nu și le putea face fără ajutor. Și cum are subalterni destui… Ultima oară, de exemplu, a apelat la Sergiu Bâlcea, vicele său de la CJ Arad, pe care l-a pus să iasă în ședința instituției pe care Marinel încă o păstorește, și să spună despre centura de sud a Aradului. Între noi fie spus, centură care trebuia finalizată de mult. Și nu numai aceasta, ci și cea de nord (la Oradea s-a putut, la Arad NU!). Numai că Sergiu a cam vorbit în necunoștință de cauză, fiind cam pe lângă subiect. În sensul că Marinel nu i-a spus substraturile cu terenul pe care urmează să fie construită, când va fi să fie, centura de sud a Aradului (de la Vladimirescu până la sensul giratoriu de la capătul cartierului Aradul Nou spre Timișoara), cine este proprietar ACUM!. Și alte amănunte picante, dar extrem de importante în ecuație.

Bâlcea vorbește bine despre investițiile în drumurile județene, despre banii europeni cu care se fac sau contribuie semnificativ la construcția, refacerea etc. acestora. E domeniul lui. Însă când e vorba despre centura Aradului… e cam nepregătit. Sau cineva îi impune să fie nepregătit.

Apropo, domnule Cionca, pe când veți ieși să vorbiți despre centura de sud a Aradului, ale cui au fost terenurile etc. Ca să nu zicem când ne informați despre centura de nord… Sau acolo nu v-ați făcut, încă, jocurile? Noi, arădenii, așteptăm. Că de ajuns din urmă Oradea, ca să nu mai zicem Timișoara, la pulivară.

R. DUBĂȚ