Cine dracu să-l prindă o fi înființat milița locală ăla o fost dus cu capul. Un aparat bine pus la punct, aparat de spălat și cheltuiți ban. De angajat pile, relații, cunoștințe, clientelă pilotică nu s-a mai întâlnit. Plus calitatea, cu ghilimele de rigoare, a majorității celor angajați acolo. Și toate astea pe banii comunităților locale, adică ai plătitorilor de taxe și impozite. Nu că la poliția de Stat și Jandarmerie nu ar fi câteva elemente de acest gen, însă ca la miliția locală nu.

Și, milițienii locali, nu fac aproape nimic. Vezi, de exemplu, creșterea violenței, a consumatorilor de droguri, a spargerilor de mașini din Arad. Ca să ne oprim doar aici. La câte sedii sau puncte de lucru au, la ce ținută nouă au primit, cu ce mașini au fost dotați (numai anul acesta Poliția Locală Arad a primit zece Dacia Duster noi, pe lângă Loganurile cu care au fost înzesrați anul trecut) se aștepta la mai ult de la ei. Dar, cum de unde nu e, nici măcar Dumnezeu nu cere…

De când cu nou șef, securist, fost ceva șef pe la SRI lumea se aștepta ca să se schimbe ceva. În bine. Dar, canci – vorba romanului Traforică. parcă e mai rău cape vremuri!

Domnule Cionca, Bibarț, Bâlcea, cu Falcă în frunte, ce vă considerați șefii Aradului, de parcă îți fi veșnici, de ce la spitale, de exemplu, plus la alte instituții aflate în subordinea voastră paza, ordinea și siguranță sunt asigurate de către firme de pază private??????? Nu dăm nume, acum, ci vă întrebăm doar ce fac milițienii locali? Ca să vă întrebăm și ce legături (de afaceri) aveți cu firmele respective, majoritatea dintre ele despre nefiind din Arad și care nici nu am auzit?

Milițianul de locală nici nu se mai sinchisește să dea jos din mașină, să nu-și murdărească boconcii. Mai erau câțiva, unul gras, altul slab, altul… care dirijau circulația din intersecții la ore de vârf. De fapt, mai mult încurcau și agitau spiritele între șoferi și pietoni.

Deci, domnule Bâlcea, că astăzi e rândul dvs. la extemporal, aveți curajul să răspundeți arădenilor de ce, cu atâția milițieni locali (numai anul ăsta, din câte știm, au mai fost angajate 20 de pile) aveți nevoie de firme private pentru pază obiectivelor voastre?

Rilă B.