O imagine face cât 1000 de cuvinte, se spune. Cea afișată aici oglindește fidel, din păcate, situația actuală a sportului arădean.
„Pe de o parte avem baza materială, pentru evoluția căreia sunt reprezentative cele trei stadioane demolate fără a fi înlocuite vreodată cu alte baze sportive similare, așa cum cerea legea. Din păcate, lacunele legislative (lipsa sancțiunilor clar specificate și dezincriminarea abuzului în serviciu) și puternica preferință a autorităților pentru comerț, au lăsat lucrurile așa cum le vedem astăzi. Mult promisele baze din zona Câmpul Liniștii sau Mărului sunt tot la nivel de vise și studii de fezabilitate. Copiii fac tot mai puțin sport. Probleme sunt de la școlile care nu au o bază materială decentă (avem săli de sport cu igrasie, fără dotările necesare), la bazinele pentru care deseori nu sunt bani să achităm chiria sau Palatul Copiilor aflat an de an în prag de evacuare. Cheltuielile pentru deplasări și echipament sunt de cele mai multe ori suportate de părinți. În aceste condiții nu putem vorbi despre sport de masă în Arad, cu efecte pe termen lung în ce privește educația pentru sănătate a arădenilor. Scăderea puterii economice a municipiului a adus după sine și dispariția acelor sponsori care altă dată susțineau echipe sau sportivi cu rezultate de top. Tot mai greu se găsesc resurse financiare pentru a face performanță autentică. Tot mai puține sunt ramurile în care Aradul cucerește medalii naționale, ca să nu spunem internaționale”, se arată în comunicat.
„La final, brandul sportiv reprezentativ al municipiului, de care se leagă atât amintirile cât și speranțele celor mai mulți fani ai sportului arădean, traversează o perioadă contradictorie. Lipsită de stadion, UTA face totuși performanță, încercând să-și depășească condiția. Sunt mulți ani de la ultima performanță notabilă și totuși, suporterii speră că răbdarea și devotamentul le vor fi răsplătite cu un stadion și o promovare. Aceasta este o radiografie amară a sportului arădean. Municipiul în care trăim este acum departe de sport și de sănătate și are nevoie de resuscitare. Suntem USR Arad și vom schimba prioritățile în orașul nostru”, se mai precizează în comunicatul USR Arad.

1 COMENTARIU

  1. Am mai comentat dar aiurea…. Nu tineti cont de sfaturi…. Voi tineti cont de pozitionarea geografică!! Credeti ca daca sunteți din vest…. Sunteti destepti si culti…. De fapt va comportati ca aia din Teleorman… Orbi pe o prostie si pe orgoliu nejustificat!! Apropo de vest!! La Timisoara… Este……. Universitatea de vest… Aia in care si-a facut plagiatul kodruta!!! Credeti voi poziționați in vest, ca si eu asa am crezut cand am plecat de acasa (dinArad) ca Universitatea AIC din Iasi. E mai slaba decat facatura asta comunista, care ulterior s-a transformat in fabrica de legitimat politicieni, facatura de universitatea de vest?? Credeti ca o universitate din Japonia e mai putin performanta decat aia din Tm doar pt ca e mai. La est?? Nu mai ganditi geografic!!

Comments are closed.