Într-una din zilele trecute am intrat în posesia înregistrării discuției dintre un revoluționar arădean și Geanina Pistru, Contesa de Hășmaș. E clar că Geanina e disperată, dar… lectură plăcută.

-Ziceai că ai fost sunat pe linie politică…

-Da, m-a sunat Gianina Pistru pe 15 ianuarie. La 22,43. Am rămas surprins, fiindcă de atâţia ani îi trimit mesaje. O ştiu de pe vremea când venea la dansuri populare, la Clubul Tineretului, pe vremea lui Ceauşescu. Cu Ovi Bulea, cu Dani Mazăre… L-am cunoscut şi pe tatăl ei, un om excepţional.

-Era dansatoare în ansamblul folcloric?

-A venit ca şi dansatoare de la Liceul industrial nr. 7.

-Era o dansatoare bună?

-N-am văzut-o niciodată pe scenă. Ceea ce m-a mirat este că i-am scris patru ani la rând, de sărbători, de anul nou… Nici un răspuns. Nici mulţumesc. Şi acuma, dintr-o dată mă caută ca să mi-l promoveze pe Bâlcea?

-Care a fost scopul? Ar fi vrut să îl promovezi printre revoluţionari?

-Cum să-i fi atras eu? Fiindcă nu sunt băgat în nici o asociaţie. Eu sunt Turi Gabor şi am coloană vertebrală. Ideea este că a încercat să mi-l promoveze pe Bâlcea pentru candidatura la Primăria Aradului.

-În defavoarea lui Bibarţ?

-Da. Îmi asum ceea ce spun.

-Şi ce ţi-a spus despre Bibarţ?

-Că nu e capabil pentru o astfel de funcţie. Incompetent, chiar.

-Şi ce competenţă ar avea Bâlcea?

-Nu ştiu, dar mi-a zis că e un băiat superb. Că discută cu lumea în cartiere… Poţi discuta, dar până să faci ceva e drum lung.

-Păi, în cartier şi gunoierii vorbesc cu toţi locuitorii zonei.

-De-aia m-am mirat şi eu. Ce să discute? Mi-a mai zis să facă o întâlnire între mine şi Bâlcea.

-Pentru ce? Cine eşti tu pentru Bâlcea?

-Dar, cine e Bâlcea pentru mine? Ce-a făcut acest om pentru mine, sau pentru oraş?

-Atunci de ce te-a chemat?

-Nici eu nu înţeleg mesajul ei. Mai ales noaptea la ora aia. Eu nici măcar nu am fost membru PNL. Scandalul a început după dezinsecţia de la Liceul German. Eram atunci la Urgenţe cu cineva. Şi am postat ceva atunci. Şi m-am referit şi la postarea fostei tanti Bâlcea. Probabil atunci am deranjat.

Cam asta a fost discuția. Concluziile trageți dumneavoastră, că este clară disperarea Geaninei.

KOMUNISTUL de SERVICIU