Am văzut foarte multe comentarii rostogolite în spatial public, privitor la persoana mea și aș dori să aduc câteva clarificări.

Propunerea unui proiect de hotărâre spre aprobarea Consiliului Local, asupra oportunităţii căruia sunt chemaţi să decidă consilierii este un exerciţiu legal al atribuţiunilor primarului.
Da, sunt primul primar din Romania condamnat (cu drept de recurs) pentru abuz in serviciu, pe o chestiune ce tine de OPORTUNITATEA unei investitii!!! Concret, instanța de penal a decis sa ignore totalmente decizia 262/2012 a Curții de Apel Timișoara (pe care o puteți vedea în facsimil), privind oportunitatea asocierii în participațiune a Consiliului Local Zăbrani cu o persoană juridică în vederea implementarii unui proiect propus, considerandu-l oportun pentru dezvoltarea comunei!

În condițiile în care contractul de asociere în participaţiune este reglementat de o lege extrapenală, a fost întocmit de persoane cu calificare juridică, şi o instanţă de judecată s-a pronunţat prin Decizia Curtii de Apel Timisoara 262/2012, asupra legalităţii hotărârii Consiliului Local de aprobare a contractului de asociere în participațiune, se constată că, încă mai exista în Romania instanțe umile, și santajabile, procurorilor DNA.

Concret, am fost acuzat de faptul că am promovat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, un proiect de asociere în participațiune în loc de arendă, așa cum susține (doreste) procurorul DNA. Pentru că, prin aceasta sentință s-a deschis ”o cutie a pandorei”, cu privire la oportunitatea unei achizitii or a unei investitii, unde sunt vizati toti functionarii publici din țara asta, voi trimite Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), începand de mâine, câte un exemplar din fiecare proiect însoțit de o adresă de înaintare, prin care voi solicita, ca și în cazul celorlalte institutii publice și de utilitati (ISU, MAPN, DSV, DSP, Mediu, Apa-Canal, ENEL etc). un aviz de oportunitate privind investitia, proiectul sau achizitia pe care dorim sa o realizăm, astfel încât specialiștii DNA să își dea acordul cu privire la proiectele propuse! Este penibil, jignitor și umilitor tot circul și spectacolul creat in ultimii ani, de către această elită a anticorupției. 

1 COMENTARIU

  1. Nu cunosc ,speta’ d-lui Primar,un lucru este cert,vizibil pentru toata lumea: ,lupta’ anticoruptie a luat in vizor,preponderent PSD-ul(comunistii,cum gresit sustin unii)

Comments are closed.