Odată cu răspândirea coronavirusului, s-a dezvoltat și subspecia denumită „deontologul dă pă net”. Care „deontolog dă pă net”, stând el strâmb și judecând și mai strâmb, e capabil să nege evidența chiar cu ea rășchirată în fața lui.

Exemplu:
Tu spui că vine diaspora din Italia acasă și îl citezi pe însuși mai marele polițiștilor de frontieră, cu link și tot tacâmul, cum că: „Peste 40.000 de persoane din Italia sau care au tranzitat Italia au intrat în România în ultimele două săptămâni.”

Vine însă „deontologul dă pă net” și te bagă-n corzi: „Nu știu de unde ai luat cifra de 40.000”.

Tu, destul de tuflit (fiindcă ești civilizat nici măcar nu-i spui „deontologului dă pă net” că 40.000 e număr, nu cifră), iei totuși decizia să-l lămurești din nou pe „deontologul dă pă net” că există un link cu spusele starostelui frontierelor, că pur și simplu atâta lume care a atins Italia a intrat în ultimele 14 zile în România.

„Deontologul dă pă net” însă nu se lasă. O ține pe-a lui și face cu jet pe ce-a zis omul acela de la Vămi, care chiar știa de unde veneau cei 40.000, că doar li s-au procesat niște documente pe la vămile de care e el responsabil. Și ce zice „deontologul dă pă net”: „… nu știu daca știți, dar în Europa există și alte țări, care nu-s în carantină, deci vin foarte puțini din Italia.”

Așaaa… Frumos, cu răbdare, te pui tu, cuminte, și-i mai spui ÎNCĂ o dată „deontologului dă pă net” că ar fi cazul să cerceteze probele, adică link-ul cu declarația șefului vămilor, care dovedește irefutabil că au intrat în Ro 40.000 de oameni care au atins Italia…

Vezi de treabă! „Deontologul dă pă net” știe mai bine, desigur. Și conchide:
„Rău om ești, femeie. Nu e vorba doar de data asta.”

Adică, eu. Reaua cea rea, versus buna bunelor.

După care „deontologul dă pă net” îți dă unfriend, block, zona zoster, coronavirus, caca-maca, dulce piaptănându-și bretonul.

Demonstrându-și larga bunătate și profunda pătrundere a tainelor gnoseologico-epistemologice.

The end.

P.S. Fără comentarii despre coronavirus, vă rog, că se răspândește el și singur! Azi discutăm doar despre „deontologul dă pă net”, căruia tu îi spui că noaptea e neagră, iar el vine cu precizarea că știe el niște nopți prin Norvegia care nu sunt tocmai negre și mai știe și niște zile care sunt albe, fix în timp ce nopțile de pe-aici sunt negre.

Eugenia CRAINIC

1 COMENTARIU

  1. Cred ca toti am intalnit acest ,deontolog de pe net’.Ba mai mult,uneori si eu simt nevoia sa „fac pe desteptul”,de regula pe subiecte de care am ceva habar.”Gratis”(fara acoperire) nu emit pareri.

Comments are closed.