Chiar comuniști cum suntem, trebuie să ne revizuim atitudinea, să facem de urgență ședința Biroului Organizației de Bază, să ne facem autocritica și să ne dăm vot de blam cu avertisment! Poate vă veți întreba ce ne-a apucat, a dat Coroana de la capătul virusului în noi, am dat în icter mecanic sau în mintea pruncilor. Nimic din toate astea.

Am tot scris, și credem că am fost singurii, că Fifor, senatorul PSD de Arad, este oltean. Mai oltean decât Falcă, dealtfel. Nu ne deranjează oltenii, că tătucul nostru, Dumnezeu să-L ierte a fost de la Scornicești. Și dacă ne uităm prin redacție avem tovarăși olteni sau au în famile olteni sau descendenți ai acestora. Conform ultimelor informații culese, Mihai Fifor, senator de Arad și președintele PSD Arad, nu este nici pe departe oltean! Este arădean mai mult decât alții care se dau arădeni sadea.

Neam de neamul lui Mihai Fifor, fost vicepremier, ministru al Internelor, al Apărării, este din Arad. Singura legătură pe care aceasta a avut-o cu Oltenia a fost că părinții lui, profesori fiind, au fost repartizați, la vremea respectivă, în Drobeta Turnu Severin. Oraș aflat la început sau, dacă vreți, la capăt de Oltenia. Că noi l-am făcut, și nu o dată, oltean sadea, să meargă de unde a venit etc. este altceva. Dar, vina îi aparține lui, că doar nu nouă! Trebuia să iasă și să-și decline identitatea, vorba vine, cu privire la regiunea unde a crescut, și-a făcut școlile etc. I-a fost rușine sau este vorba despre altceva, asta e treaba lui. Vom cerceta, jurnalistic vorbind.

La fel cum e treaba lui dacă va candida la Primăria Aradului, din partea PSD, sau nu! Asta rămâne de văzut.

În ceea ce ne privește, noi nu ne-am pus papura-n cur, vorbă oltenească, și am tăiat-o (ca și alți colegi de breaslă – apropiați PNL-ului și, implicit, lui Falcă), ci ne-am turnat cenunșă-n cap și am încercat să dregem busuiocul. Chiar dacă în al 13-le ceas.

Doamne Miluiește!

 S.R.D.   

P.S. Cât despre faptul că a cam uitat de Arad, sau nu s-a întâlnit cu presa locală, câtă vreme a fost pe la Guvern, vom mai avea ocazia să vorbim.