#pentrudreptatepanalacapat

În ultima perioadă de timp se vehiculează sau mai bine zis se promovează, faptul că aleșii locali de la Craiva nu ar fi aprobat bugetul local. Iar consecintele sunt devastatoare în ceea ce-l priveste pe primar, care nu mai are acces la robinetul deschis în preajma campanie electorale locale care bate la ușa… asta asa, pentru un picuț, pic, mic de #adevar.

Spre clarificarea lucrurilor și întelegere pe o scară cât mai largă a situației bugetului local, care ne afectează pe toti cetatenii comunei noastre (a cărui consilier local sunt), chiar si pe toti consilierii locali, mulți dintre ei asumându-și riscul de nu a mai beneficia de indemnizație, vreau să fac următoarele precizări.

Bugetul local al comunei a fost, practic, un fel de simulare, de prezentare, chiar de lipsă de dialog al primarului actual. Și, normal, ca de fiecare dată, primarul actual a mimat, a regizat, întocmit și măcelarit bugetul în speranța că si-ar putea satisface „problemele lui” pe plan local… ei buget,buget! Și nu ar fi imposibl acest lucru.

Este bine de știut faptul că datorită aberațiilor care au fost cuprinse în buget, consilieri locali au încercat să aducă amendamente prin modificarea unor sume alocate, respectiv prioritizarea unor necesitati privind întreaga comună.

Spre exemplificare prezint, prin argumente, doar câteva sume cuprinse în buget:

# flori și alte articole – 5.000 lei

# produse de curățenie – 6.000 lei

# întreținere rețea electrică – 50.000 lei

# amenajare spații verzi, parcări și trotuare – 80.000 lei

# material lemnos – 50.000 lei

# reparații curente – 41.670 lei

# cheltuieli de protocol – 20.000 lei

s.a.m.d, exemplele pot continua.

Așa arată, succint, #MIZERIADESUBPRES

În acest context, în calitate de consilier local, ce doresc sa vă reprezint la nivelul consiliului local pe toți locuitorii comunei, vă rog să faceți o analiză corectă la cele prezentate și să îmi comunicati dacă eu și colegii consilieri pot accepta sau, mai mult, gira prin vot acest buget cu care primarul PNL Ioan Bercea încearcă să se victimizeze…

Cum că „că el ar face dar nu îl lasă consilierii”. Nu zău ?! ” Dom primar, ai avut atâta timp la dispoziție (16 ani – trecuți degeaba), ai avut majorități care votau la comandă si pe banda rulantă etc. Și ce? Unde-i Craivaazi.? Te rog spune-le, explica-le oamenilor acestei comune, cândva de frunte a județului Arad.

Administrația publică locală, în acest moment, respectă strict deciziile primarului. Este o lipsă de dialog constructiv, lipsa unei dezbateri pertinente etc. Ceea ce denotă o incapacitate de soluționare si gestionare a situatiei. Dar, ce este tragic, consecințele acestei administrări trebuie să le suportam toți împreună, indiferent de simpatiile noastre politice. De fapt, acesta este #adevarul care doare.

În final, dacă tot suntem la momentul adevărului și dăm cărtile pe masă, neacordarea unui vot pozitiv pentru bugetul local reprezintă proasta elaborare și incompetența primarului în ceea ce priveste strict prioritizarea problemelor reale ale comunei. Și dacă este cazul ca cineva să de explicații de ce trebuie să suportam aceasta ipocrizie în formă continua… primarul știe cel mai bine de ce si cum am ajuns să fim blocați

Alex VID (consilier local al comunei Craiva)