… bitângălesc pă ulițele dân țentru Aradului ori pă Mețianu, Piațu Mare, Piațu Mic, pă trâmvaie, în parcuri etc. numa așe d-a futui pomana. Să-i vadă benga să-i prindă. Să zâci că mărg la apotecă să-și ia boabe n-am văzut pă unu. Bag sama că au provizii la căși dă le ajunje medicamentele și pă lumea aialaltă. La alimentări nici atâta, că le e plin, multora dintre ei, șpaițu că n-are un ristotorant de carter atâta pită, oloi, fărină, drojdie și alte cele. Plus hârtie dă budă, era să uităm.

Acum serios vorbind, nu este normal ce se întâmplă în aceste zile în Arad, cel puțin. Pensionari peste tot, frate. Deși știu că ei sunt cel mai vulnerabil segment de populație predispus la îmbolnăvire cu COVIS19, bătrânii de peste 70 de ani, ei umblă brambura. Oare ce face Poliția Locală, pardon pilele lui Falcă și a PNL-ului de la gardienii publici? S-au ascuns ca porcii în cucuruz, se plimbă cu Loganurile și Dusterele din dotare, cumpărate pe banii arădenilor, sau stau să vadă ce vehicule de mare tonaj, tiruri etc. intră în municipiu. Și să ia măsurile de rigoare. Pentru jebul lor, se zice.

Apropo, n-am văzut de multă vreme milițieni locali în zona Boul Roșu, Piața Avram Iancu, Bulevardul Revoluției pe unde își fac veacul tot felul de drogați, cerșetori, diasporeni bronzați și alte elemente de acest gen. Nu-mi dai un leu să-mi iau o cafă? Nu-mi dai bani să-mi cumpăr mâncare? Nu mă ajuți și pă mine? Pe lângă toată această agresare verbală au existat cazuri de agresare fizică mai ales asupra femeilor,. Smuls de genți etc. Ar fi cazul ca organele de asigurarea ordinii și siguranței publice să-și intre în pâine. Asta până când situația nu va degenera, mai ales că s-au întors „acasă” diasporenii bronzați. Și ai căror bani se vor termina rapid, că fac chefuri și sindrofii într-o… veselie. Atunci să vezi cum va exploda fenomenul infracțional, hoții, tâlhării, spargeri de locuințe, autoturisme și altele.

Revenind la cei vârstnici, ce-ar fi să se dea o hotărâre ca toți să iasă afară din casă? Facem pariu că în acest caz toți vor rămâne izolați în case, în fața televizorului și se vor uita după perdea să „spioneze” și să-i reclame pe acei care nu respectă cele impuse în această perioadă grea, nu numai pentru Arad și România.

Apropo, cei cu pensii speciale s-au decis că nu este cazul să facă nicio donație către spitale pentru achiziționarea de materiale de unică folosință (măști, mânuși, halate etc.) atât de necesare în aceste momente. Că mulți dintre ei au muncit mult, pănă pe la 45 – 50 de ani, și consideră că și-au făcut datoria pentru țară și semeni.

RROMUL RRepatriat

Foto sus: Alexandru P. (internet)

Explicații foto text: Azi, 21 martie 2020, ora 13.00, str. Mețianu