Ce gunoi ordinar, moral, poate fi acest produs al pseudo-culturii și educației românești, numit Ciolacu! Auziți ce spune: că „ne-am trimis medicii cu mâinile goale să aibă grijă de pacienți”! Dar cine a căpușat și continuă să căpușeze sănătatea, D-le Ciolacu, de n-au medicii echipamente de protecție? PNL și Guvrenul actual al României? Nu e logic, că nu prea au avut timp și nici mijloace la îndemână. Cine a furat, până acum, banii de la sănătate și continuă să-i fure? Nu mafia voastră, a medicamentelor și aparaturii medicale, pe care o patronați de treizeci de ani? Ia verificați cu ce se ocupă foștrii miniștrii ai sănătății și foștii secretari de stat pesediști? Ia vedeți câte firme, ce se ocupă de comerț cu medicamente, dezinfectanți și aparatură medicală,dețin și în câte sunt acționari sau au interese? Faceți un invetar câți șefi de spitale, șefi de secții, unități sanitare, DSP, agenții, sunt pesediști și o să aveți imaginea reală a amprentei voastre asupra sistemului sanitar.
Dacă  nu voi, care ați administrat sistemul sanitar peste treizeci de ani, cine naiba a lăsat spitalele fără echipamente de protecție, aparatură medicală, medicamente și dezinfectanți? Nu voi ați instalat și coordonați, în continuare, managerii din spitale, care execută ordinele mafiei pe care o întrețineți? Oprescu, Beuran, Brânzan, Brădișteanu, Burnei, Lucan, nu erau numiți de voi în funcții? Ale cui sunt firmele care căpușează sănătatea, ale căror contracte, ce trebuie respectate, blochează tot sistemul sanitar și-l fac vasal mafiei politice? Aproape toți patronii de firme care aprovizionează spitalele și depozitele de medicamente din România, sunt pro-pesediști sau protejații voștri! Și au contracte, cu clauze „beton”, care trebuie onorate de oamenii plantați de voi în fruntea sistemului sanitar.
Deci, voi trebuia să aprovizionați spitalele, cu ceea ce lipsește azi, nu cei care au venit. Pentru că au găsit mafia voastră, securizată, la butoane.
Voi vorbiți? Uitați-vă în curte să vedeți câți din parlamentarii PSD sunt implicați – direct sau indirect, prin soții, copii, rude sau prieteni -, în afaceri cu medicamente și echipamente medicale și nu mai săriți, ca arși, când un manager este schimbat, pentru corupție, cum ați făcut în cazul lui Beuran. Jefuiți, prin intermediul firmelor căpușă, sute de milioane de euro anual, din bugetul sănătății, prin practicarea unor adaosuri uriașe și prin parandărătul perceput pentru contracte și voi vorbiți? Ați creat unul dintre cele mai perfide mecanisme de jefuire a bugetului sănătății, implementând unul dintre cele mai mari monopoluri din lume pe piața medicamentelor, în România, după ce ați eliminat concurența firmelor românești (Antibiotice Iași, Cantacuzino, Terapia Cluj), ridicând prețul medicamentelor banale, de la un leu la 10 lei, sau de la 5 lei la 50 de lei (antinevralgic, piramidon, tetraciclină, ampicilină etc.) și acum vorbiți de lipsă de echipamente de protecție sau de medicamente în spitale ori farmacii? Dar cine trebuia să le asigure? Nu mafia controlată de voi? De ce nu chemi la raport parlamentarii pesediști, implicați în comerțul cu medicamente și alte materiale sanitare, să le spui să nu mai jefuiască bugetul sănătății? Nu acesta ar fi un semn de bună credință? Chiar dacă nu te bagă în seamă, măcar încearcă? Sau ți-e teamă că te vor ejecta din politică, dacă te ieie de afacerile lor, dubioase, cu bugetul sănătății?
Dacă fac un bilanț, în fiecare județ, cu firmele ce aprovizionează spitalele sau prestează servicii în domeniul sanitar, din punct de vedere al apartenenței politice sau o retrospectivă a marilor dosare de corupție, prin care ați distrus sistemul sanitar, instrumentate de autorități, în care sunteți implicați voi îmi trebuie vreun an de zile să tot scriu nume de pesediști. Iar voi ce faceți acum? Cinici și fără scrupule (ca de obicei) profitați că sunt prea mulți analfabeți în România, ce n-au citit despre mecanismul vostru de căpușare al sistemului sanitar și de faptul că cei mai mulți n-au memorie?
Nu întindeți coarda, că se rupe, D-le Ciolacu! Nu mai mințiți, că minciuna e prea evidentă și nu sunteți Ponta! Avem sistemul sanitar creat de voi, PSD! Nu de PNL și nu de alții. Voi ați gestionat sistemul sanitar al României, pe care-l avem în prezent. Voi l-ați politizat și căpușat, până la asfixiere! Ceea ce vedem e rezultatul a ceea ce ați făcut voi în treizeci de ani de guvernare: un sistem sanitar distrus, în faliment, incapabil să reacționeze la o astfel de epidemie. Și acum dați vina pe alții și le cereți socoteală că nu pot pune în funcțiune sistemul pe care voi l-ați „gripat”?
Câtă mârșăvie!
Pavel ROMAN