Stimați tovarăși și pretini, cititori ai foii noastre, Flacăra roșie pe rit nou, câți dintre dumneavoastră știați că Spitalul Județean și-a umflat denumirea? De o bună bucată de vreme nu mai e simplu Spitalul Județean Arad, ci Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Iar cei de la Banca Ardelean alias universitatea privată Vasile Goldiș l-au „făcut” (cu acceptul Consiliului Județean Arad, Spital Clinic Universitar. Asta pentru a putea ca Facultatea de Medicină să-și reînoiască acreditarea de la Ministerul Educației și să mai mulgă bani de la cei ai căror părinți au vrut și încă mai vor să-și vadă odraslele mari medici, somități chiar, în domeniul medical. Haideți să fim serioși! De la privata din Arad?

Ei bine, de când cu izbucnirea pandemiei (la vremea pe care o știau doar cei indrituiți, că pulimea a aflat mult mai târziu) șefa de la Goldiș, moștenitoarea băncii Ardelean, madama Coralia Ardelean (foto) nu s-a sinchisit să-și retragă studenții de la Medicină care făceau practică la Ișpitalul „universitar” din Arad. Ci i-a lăsat expuși la o eventuală, acum dovedită, infectare, Doamne Ferește!, cu COVID – 19. Mai mult, odată cu închiderea activității educative a băncii Ardelean, madama Coralia a trimis acasă toți studenții, inclusiv pe cei de la medicină! Care sunt din Arad, care de prin alte părți de unde au venit să-și facă studiile pe bani mulți la privata din Arad. Nici nu vrem să ne gândim la faptul că vreunul dintre studenții care și-au făcut practica la SJU Clinic universitar, bla, bla din Arad, ar fi putut contracta boala. Și că dus-o și în rândul familiei.

Cert este faptul că, după cum susțin sursele noastre, mai mulți studenți de la Medicină s-au revoltat și au acuzat conducerea băncii Ardelean, în frunte cu Coralia Ardelean, că i-au expus virusului, neacordându-le minim de protecție. Este vorba despre mănuși, măști, halate de unică folosiță etc.. Asta cu toate că taxa anuală de la Medicina din Arad este imensă și crește gradual, odată cu avansarea în ani. Pentru anul unu se plătește o taxă de circa 250 de milioane de lei vechi, dacă informațiile noastre sunt veridice, și sunt!, iar în anii terminali crește exponențial (așa a hotărât Senatul universității, ni s-a spus). Că vorba aia, dacă ești prost, nu generalizăm, să fii prost până la capăt. Că dacă ai plătit doi, trei ani de studii ar fi culmea să te îneci ca țiganul mal și să nu mai plătești pentru anii terminali. Că râde vecinii, sau tot satul de tine. Că după aia nu ai loc de muncă, puțini, și doar cei buni și/sau cu pile, ajung să fie angajați rezidenți, nu-i bai! Are pruncu diploamă de doftor? Are!

Nu mai zicem nimic, că atâta vreme cât peste 95 la sută dintre nulitățile care ne conduc și/sau sunt cocoțate în funcții publice, administrative etc. și-au „desăvârșit” studiile la „Goldiș” și filialele sale (Sebiș etc.) că vorbim degeaba. Ne merităm soarta. Vorba aia, nu e prost cine cere, e prost acela care plătește!

Oare cât va mai dura păcăleala?

R.D.S. 

Foto: site UVVG (O, tempora! O mores!, zicem noi)

14 COMENTARII

  1. Un articol fără nicio baza, plin de insulte aduse la adresa studenților. Dacă tot ar trebui sa fie un pamflet, nu ar trebui sa fie și amuzant?

  2. Bună seara, nu doresc sa ii iau apărarea doamnei Cotoraci, dar universitatea și-a suspendat cursurile din data de 24.02, ar fi indicat sa aveți o baza materiala înainte de a scrie un articol de genul acesta defăimător și instigator.

  3. Sunt student in cadrul UVVG si o spun cu toata sinceritatea: am fost primii care am intrerupt cursurile, inca de cand nebunia nici nu ajunsese la noi in tara, datorita simplului fapt ca aveam multi studenti italieni! Asadar, afirm cu tarie: am fost protejati inca de la bun inceput. V-as ruga foarte mult sa nu vorbiti in nestiinta de cauza. Multumesc anticipat!

    • Ioana, nu merita sa il rogi nimic pe betivul asta oligofren! Nu merita sa coboram la nivelul unui cronic, dependent de bautura!

  4. Toate sunt informatii false ce apar in jegul asta de articol? Domnul ziarist ce Universitate ati absolvit? Sunteti licentiat? Talent nu aveti sau a fost bautura prea putina!
    Macar cei 100 de studenti voluntari de la Facultatea de medicina care lupta pentru sanatatea noastra, a tuturor ar trebui respectata!!!

  5. Nu sunteti in masura sa aduceti jigniri atat la adresa parintilor cat si a studentilor ! A fost prima facultate care si-a suspendat activitatea! Ar fi bine sa vorbiti doar in cunostiinta de cauza!!

  6. Nu ai adus nici o atingere demnitatii si imaginii UVVG-ului dar stai linistit ca singura atingere a imagini va fi fata ta de jurnalist alcolic cand vei musca din bordura! Nesimtitule!

  7. Panica nu este la Goldiș, probabil la redacție pentru că nu aveți ce altceva scrie! A fost prima facultate care a suspendat cursurile, activitățile în spital și “boala nu a fost dusă în sânul familiei”! Dacă doriți un pamflet de succes puteți să scrieți despre ziarul dumneavoastră, unul foarte reușit!
    Vă invităm să vă faceți “odraslele doftori”!

  8. Inca un articol „minunat” scris de taranul oligofren Romulus Dubat. Tot asa, nea’ Mitica!

  9. R.D.S esti prost informat!
    1.Nu te poti angaja pe pile rezident, ca sa fii rezident trebuie sa iei rezidentiatul!
    2.UVVG a fost prima universitate din tara care a suspendat cursurile, studentii nu au fost deloc expusi!
    3.Ce legatura are Spitalul cu taxa si cu Covid19?!?
    Iti citeste cineva articolul inainte sa il publice, daca da, atunci vai si amar de voi si publicatia voastra?!?
    Si inca ceva, ar fi etic sa iti treci numele nu initialele, daca ai avea …!!!

  10. Gunoi de publicatie, mai bine va lasati de meserie, oricum numai cacaturi scrieti. Autorul ar trebui sa incerce ceva mai pe stilul lui: politica, ca stie sa minta mult, s-ar potrivi si la puscarie sau la ceva birt infect cu limbajul ala jenant, orice numai sa nu mai scrie. Nu de alta, dar in perioada asta ne-am putea lipsi de prosti ca voi…

  11. Adoar un om fără o capacitate de gândire rațională poate sa scrie așa ceva. Dacă discuțiile despre covid 19 au expirat, găsiți bârfe de genul… Terminând o facultate in domeniul, Cercetare in Medicina in Anglia, am ales UVVG pentru a ma specializa in domeniu. Sunt mulțumit deși studiez mult de aceea cunoștințele mele in domeniu sunt superioare multor colegi chiar din anii avansați ce studiază in Europa. Despre faptul ca cineva studiază la o facultate privată nu înseamnă ca este mai dotat sau mai bine instruit. Rezultatul se va vedea când ajungi sa practici. Desigur Romanului ii place sa spună doar cât plătește pt curs și dacă plătește cât mai mult se vede și mai superior, și sincer tot mai ieftin decat in restul Europei. Eu am ales sa studiez aici pt ca așa a fost conjunctura și mi-am dorit. Am susținut un examen și am intrat 5 din 52 desigur fiind unul din cei 5 lucru de care am fost și sunt mândru. Examenul a fost pe bune și a fost nevoie de nici o pila cel puțin nici nu Cunoșteam pe nimeni in Arad.

    In legătura cu pandemia!
    Vreau sa Menționez ca felul in care a procedat facultatea mi se pare cel mai genial. Au fost promți și au prevazut pericolul la care se pot expune cadrele și implicit noi studenții. Facultatea tine legătura strâns cu studenții indiferent unde sunt in țara sau in afara iar in ceea ce privește cursurile se țin live online ba mai mult și la Bioetica cu Dna, Rector, chiar și când ca doctor este ocupată cu ce se întâmpla pe planeta. In Anglia nu se întâmpla asta in mod așa personal deci nu pot numai sa am cuvinte de lauda la adresa întregului colectiv de la UVVG!!

    Pentru mine este clar ca un nefericit și-a găsit de lucru acasa în carantina. Și chiar când ar trebui sa ne sprijinim unul pe altul ca rasa umană, scriem “pamflete” despre medici?!? La noi așa se zice, “orice fapta buna e pedepsita”. Dumnezeu sa va dea multă sănătate sa nu trebuiască sa ajungi sub mâna unui medic dacă nu le susțineți, deși cred ca invidia te va omorî. Stimat R.D.S dacă va cunoaște cineva, cred ca le mănâncă rușinea, pute răutatea din tine!

Comments are closed.