Cine este „baroneasa” achizițiilor publice, ce îmbogățește clientela mafiotă politică? Nimeni alta decât Cornelia Nagy, numită în mandatul lui Dăncilă, Greblă și Teodorovici, indivizi ipocriți, care critică și înjură în draci Guvernul Orban, acuzându-l de atribuire preferențială de fonduri! Această doamnă, Cornelia Nagy, moștenire politică, numită pe criterii imorale de PSD la butoanele împărțirii banului public, reprezintă dovada incontestabilă că nici Costache, nici Orban și nici PNL (cum insinuează presa mercenară, pro-PSD, plătită din bani publici furați) nu se află, deocamdată, la butoanele mecanismului ce întreține corupția instituționalizată în Romania, ce cangrenează întreaga societate, ci tot PSD! Asta confirmă că ceea ce am scris în articolul „Tupeu de interlop” în care am afirmat că dezastrul actual, adică lipsa banilor, medicamentelor, echipamentelor sanitare, se datorează, în primul rând PSD, este 100% adevarat.

PSD – încă peste tot la butoane unde se împart banii publici, deși, oficial, nu se află la guvernare, aplică tactica hoțului care arată spre alții, pentru a nu fi bănuit și a poza în cinstit!

Nu observați ce se întâmplă? Cât timp Orban nu se atinge de oamenii instalați de PSD în funcțiile publice ce presupun administrarea banului public, sunt de acord cu toate măsurile propuse de cabinetul Orban. Când sunt amenințate funcțiile prin care sunt gestionați banii publici, ori privilegiile obținute fraudulos sau sunt înlocuiți cei instalați de ei, sar ca arși și pun în funcțiune mașina mafiotă de vot, din Parlament, cu ajutorul căreia își protejează atât oamenii plantați în funcții ce administrează banii publici, privilegiile, cât și actele normative ce favorizează furtul banilor publici, prin intermediul celor instalați în funcții. Deci, mafia PSD, face ceea ce a făcut de treizeci de ani: prin intermediul slugilor numite politic, căpușează bugetul public și direcționează banii publici către clientela politică.

Faceți o statistică privind câți din cei aflați în funcții publice (ordonator de credite), instalați prin așa zise concursuri, care stabilesc cât și cine primește de la bugetul public, sunt membrii sau simpatizanți PSD. O să constatați că majoritatea.

În aceste condiții, când banii publici sunt administrați și cămătuiți de PSD, cine conduce, în fapt, România? Dacă doar dirijezi banii publici, către cei care, în fapt, decid cum sunt cheltuiți și cine sunt cei care-i primesc, nu înseamnă că deții controlul, decât formal. Controlul și, implicit, puterea, în aceste condiții, este evident că aparține celui ce administrează și alocă, efectiv, către clientela politică, banii publici, adică ordonatorilor de credite, slugi ale PSD. Deci, cât timp administrează banii publici și se află la butoane, prin persoanele instalate și securizate în funcții (directori în ministere, șefi de agenții, ordonator de credite), PSD este doar formal în opoziție, iar tot ce se petrece azi (furt din bani publici, alocare clientelară de resurse, lipsuri de medicamente și aparatură din spitale, servicii execrabila, debandadă managerială la toate nivelele), se datorează, în primul rând, lăcomiei PSD și a clientelei sale politice, cinică și lipsită de scrupule, care nu pierde nici un prilej când e vorba de a căpușa bugetul public.

În plus, pe lângă că deține și exercită în acest mod mascat, puterea reală, de treizeci de ani, aceasta tactică permite PSD să acuze PNL (sau orice alta grupare politică aflată la guvernare) de incompetență, rea voință sau nepăsare, pentru că PNL se află, doar formal, la putere, nu? N-au banii, n-au puterea! Acesta este și secretul menținerii PSD în frunte, în opțiunea de vot a electoratului, adică a unui partid filo-comunist, la treizeci de ani de la căderea comunismului: criticarea și acuzarea celui ce deține formal puterea, în condițiile în care deciziile proaste se iau tot de cei ce dețin puterea executivă, adică de oamenii PSD. Când deții mecanismele controlului și atribuirii banului public, cum poți acuza pe alții de proastă administrare, fără să fii ipocrit? Cum să afirmi că alții sunt de vină, când România este administrată, majoritar, de slugile tale politice (directori din ministere, directori de instituții, de agenții și alte autorități publice, primari, consilieri, președinți de consilii județene, etc.)? Când deții majoritatea ce decide și la nivel de administrație locală sau publică și la nivel de Parlament (bașca, mai ai și Curtea Constituțională, cu care rezolvi eventualele rateuri de tip mafiot), cum poți acuza pe cel ce deține formal puterea, că nu acționează în folosul cetățeanului? Cum altfel decât ipocrit și cinic? Pentru a decide, cu adevărat, în România, trebuie înlăturat mecanismul prin care PSD controlează România: armată de slugi prin care PSD administrează banul public. Or, până în prezent, nici o grupare politică n-a reușit să îndepărteze PSD de la controlul real al administrării banului public, adică de la puterea executivă. Cei ce au încercat (din varii motive, precum lăcomia sau din dorința de a rămâne la putere în orice condiții), doar au reușit să se compromită iremediabil, complăcându-se în jocul mizerabil al PSD, lăsându-se șantajați de PSD. Și au ieșit (mulți chiar definitiv, în decor), de pe scena politică, plătind cu existența, prostituția la care s-au dedat, lăsându-se antrenați în jocul PSD, pentru a se menține la putere. Pentru că, de fiecare dată când se aflau pe punctul de a se compromită iremediabil și a dispărea ca partid, PSD a aplicat tactica retragerii formale în opoziție, cedând, formal, puterea.

Astfel au procedat și acum. Ajunși într-un punct critic, fără ieșire, au șters-o de la guvernare, lăsând PNL sa creadă că au preluat puterea și să se compromită, pentru că pesediștii știau că e imposibil să guvernezi eficient când nu deții puterea executivă (n-ai controlul banului public), legislativă (majoritatea în Parlament) și nici judecătorească (pe care o controlezi prin Curtea Constituțională, ISJ și Secția Specială de anchetă a magistraților). Dacă la acest capitol mai adaugăm și controlul media (cinci televiziuni de știri, controlate de mafia PSD), tabloul privind cine deține puterea reală în România este complet.

În consecință, scenariul ce va urma e sumbru. Ne așteaptă una dintre cele mai negre și tragice perioade din istoria României, generată de hoția banului public și corupția instituțională instaurată de PSD, pe care o vor deconta PNL și cetățenii. Iar cea mai proastă glumă e că după ce a generat toată această mizerie, PSD va reveni la guvernare, ca alternativă la așa zisa „proasta guvernare” a PNL. Tragedia e că marea majoritate a cetățenilor, manipulați de media controlată de mafia PSD, nu înțelege că România se va elibera de comunism, când PSD va pierde efectiv puterea, adică atunci când va fi înlăturat, cu adevărat, de la controlul banului public. Până atunci vom trăi doar cu iluzia câștigării puterii de către opoziție, cu iluzia democrației și a existenței statului de drept. Și vom asista, mereu și mereu, la același circ ipocrit, în care cei ce dețin puterea reală (PSD) vor acuza de ineficiență și incompetență pe cei ce dețin formal puterea, cât timp ei, pesediștii, autoexilați într-o așa zisă opoziție, își refac imaginea șifonată prin prezența în prim planul guvernării. Eficientă schemă de control și menținere a puterii, nu?

Pavel ROMAN