Bine spus! Expresia nu ne aparține, însă e foarte reală și concretă, din păcate, și se potrivește ca o mânușă în această perioadă grea prin care trecem.

Astăzi am fost într-un autoturism, în calitate de pasager, am trecut pe lângă Piața Mare din Arad. Înarmat cu documentele legale „de transport” necesar – obligatorii, am ieșit după multe zile să-mi iau și eu cele de strictă trebuință. Piața Mare, stimați tovarăși și pretini, era plină de oameni. Zeci de mașini parcate, ca într-o zi obișnuită, de altfel. Pensionari, căcălău, Măria ta. Am văzut o bătrânică, pensionară, care trăgea după ea un cărucior pe care avea patru!!!! saci, de ăia de zece kilogeame, de cartofi. D-abia își trăgea picioarele, darmite căruțul.

La capătul străzii, colți cu 6 martie era parcată un Duster de la Miliția Locală cu tot cu echipamentul din dotare. Adică, doi indivizi la … lună, ca să nu zicem altceva. Și se hlizeau, mai ceva ca broasca la inundație, așa cum duce mintea, de altfel.

Am renunțat să mai fac cumpărături de la producătorii individuali (care au legumele și fructele cumpărate de aiurea, nicidecum provenite din grădina proprie), și am luat apă minerală și câteva iaurturi și fructe de la un magazin alimentar. Vânzătoarea era dotată cu mască de protecție, precum și cu mânuși. După cum se cere acum.

Să zicem că anunțul cu trecerea miliției locale în subordinea Poliției de stat (IPJ Arad) a fost este și se pare că va fi o frecangeală, e inutil. Gargară multă, dublată de incompetență crasă! La așa șef de Poliție locală, securist – fost șef la SRI Arad, numit în funcția așa cum a fost numit (vă dați seama cât câștigă individul ăsta, cumul de pensie cu salariu), cum ai vrea să fie gardienii publici actuali, angajați pe pile? Și toti sunt plătiți de către noi, arădenii plătitori de taxe și impozite.

R.D.S.

Explicație foto: Cunoscătorii știu despre ce și cine e vorba