În aceste clipe grele, când s-a așternut un val de secretomanie peste autoritățile, județene, locale și cele medicale, când cei din sistem se tem să vorbească, iar cei care o fac totuși dau declarații sub anonimat de teama pierderii locului de muncă, o asistentă de la spitalul din Grădiște a avut curaj să iasă în față. Iar ceea ce spune este șocant.
Adevărul începe să iasă la suprafață, iar realitatea este cruntă și dureroasă. Nu știm cu certitudine care este numărul real al celor infectați cu coronavirus, nu știm sigur nici măcar câți au murit din cauza aceasta deoarece, potrivit unor surse din cadrul spitalelor, ar fi vorba de mult mai mulți decât cei anunțați oficial, care însă au primit diagnostic doar de pneumonie.
O asistentă de la noul Spital TBC din Grădiște atrage atenția asupra unui alt aspect, însă. Aceasta compară spitalul cu un iad și susține că pacienții nu au posibilitatea să ia legătura cu familia, iar în caz de deces aparținătorii nu sunt anunțați.
Spusele ei sunt confirmate și de alți cetățeni, care au reacționat la postarea sa de pe facebook. Un caz ar fi avut loc chiar în acest weekend, la Spitalul Județean însă, când un pacient a murit, iar familia nu a fost informată direct, ci printr-o altă persoană din același cartier.
Într-un alt comentariu aflăm de la o asistentă din Spania care lucrează cu pacienți cu coronavirus că aceștia țin legătura cu familia inclusiv pe video, iar România ar trebui să ia exemplu.
„Sunt asistentă medicală la mediatizatul spital din Grădiște! Iadul cu o localizare, parcă predestinată, între casa funerara Kuki și cimitir. Îmi exprim durerea de a asista neputincioasă la faptul ca aparținătorii pacienților (în viață sau nu), nu au posibilitatea de a fi informați măcar așa puțin, despre starea celor dragi. Când spun ceva, sunt întrebată, dar ce pregătire aveți??? Bineînțeles în bătaie de joc, după care încearcă sa-și pună la vedere stetoscoapele. Mi se spune sa tac ca sunt asistentă, dar dragi cititori o asistentă cu toate formele de învățământ absolvite are numai 20 de ani de școală. Așa că dacă pacientul/a moare familia nu poate lua legătura cu nimeni.
Normal (după mintea unei proaste de asistente) ar trebui o linie telefonică unde să poată apela cei care sunt aparținători. Cu respect prieteni. Aceeași asistentă care sigur nu tace și nici nu va tăcea!!!”, spune, revoltată, asistenta medicală de la Spitalul TBC din Grădiște.

1 COMENTARIU

  1. Cum? Apartinatorii nu pot comunica nici prin telefoanele personale? Ce-i acolo?Auschwitz? Indrazneste cineva sa lase oamenii fara comunicatii?Te pomeni ca un banal presedinte sau ceva general sau ministru si-a permis sa terorizeze pacientii,restrictionand accesul la comunicatii.Daca asa merge treaba fratilor,ca apartinatorii sa nici nu stie de ce anume(si cum) sunt tratati cei „dinauntru”,atunci sa fie bal pana la capat.Ne dam girul ca civilii sa retina pentru explicatii orice oficialitate cu acces la informatii.

Comments are closed.