Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, implicată în lupta împotriva virusului COVID19, a demarat  procedurile de achiziție pentru cumpărarea substanțelor necesare preparării soluției dezinfectante pentru cei care se află în linia întâi în lupta cu coronavirusul. Cantitatea produsă în laboratoarele  Institutului de Cercetare și Inovare din cadrul UAV depinde de fondurile alocate acestor achiziții. Primii zeci de litri au fost obținuți prin eforturile profesorilor de la Institutul de Cercetare și donați spitalelor din regiune, dar pentru a se putea produce sutele de litri necesari în aceste momente, conducerea universității face apel la cei care doresc să ajute sistemul de sănătate și forțele de ordine să doneze bani pentru achiziționarea materiei prime în contul deschis pe numele asociației universității arădene de stat:

Asociația pentru Management și Cercetare în Științe Socio-Umane

CUI 36671198

Contul: RO05BTRLRONCRT0P17803501

„Ajutați-ne, ca să putem ajuta” a cerut rectorul universității, prof.univ.dr. Ramona Lile. „Profesorii noștri lucrează zilnic în laboratoare pentru producerea acestui dezinfectant. Fac un apel la cadrele didactice, la membri comunității academice, la arădeni, să doneze pentru a-i putea ajuta pe cei care luptă pentru noi” a mai declarat Ramona Lile.

 

1 COMENTARIU

  1. Ceva bani pentru cei care nu mai au rezerve de subzistenta nu se pot imprima prin beciurile academice? Multi nu putem muncii(implicit realiza venituri) din cauza restrictiilor care au redus nepermis de mult activitatile sociale.Au ,batut moneda ‘fara acoperire si americanii in 2008-2009.Macar in ciuda lui Isarescu.Sa vada ca au si altii bani.Ca nu cadreaza cu principiile de economie politica? Pe cine mai intereseaza? Alte tari in ce au acoperire? In furtul resurselor pe unde si-au bagat nasul fara sa-i cheme cineva?

Comments are closed.