Peste 1000  de litri de dezinfectant produs în laboratoarele Universității „Aurel Vlaicu” din Arad au fost donatu spitalelor din regiune, medicilor de familie și forțelor de ordine implicate în lupta împotriva epidemiei de COVID 19. Este a doua serie de dezinfectant produsă la UAV de către profesorii din cadrul Institutului de Cercetare -Dezvoltare – Inovare  în Științe Tehnice și Naturale.

„În două săptămâni am reușit să producem în laboratoarele institutului 1000 de litri de dezinfectant pentru mâini. Produsul respectă recomandările OMS și, în plus, folosim pentru prepararea lui și uleiul esențial de lavandă produs și analizat în laboratoarele noastre, produs natural recunoscut pentru calitățile sale antiseptice și antivirale.” a precizat directorul Institutului de Cercetare -Dezvoltare – Inovare  în Științe Tehnice și Naturale, prof.univ.dr. Lucian Copolovici.

Suma  pentru achiziționarea substanțelor necesare producerii dezinfectantului a fost obținută în urma implicării  cadrelor didactice și  a arădenilor care au donat bani în contul Asociației pentru Management și Cercetare în Științe Socio-Umane, asociație a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

„Mulțumim celor care au donat și care au făcut posibilă achiziționarea materiei prime pentru prepararea a peste 1000 de litri de dezinfectant. Atâta timp cât vom avea fondurile necesare pentru materia prima, vom continua să producem dezinfectant. Colegii de la Institutul de Cercetare și Inovare sunt pregătiți să muncească atât cât va fi nevoie și vom continua să oferim celor implicați în lupta împotriva Covid 19, dezinfectantul necesar” a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr Ramona Lile.

Cei care doresc să se implice în această acțiune pot dona în contul deschis pentru Asociația pentru Management și Cercetare în Științe Socio-Umane

CUI 36671198

 

Contul: RO05BTRLRONCRT0P17803501.