M-ar interesa niște lucruri, pe care nu le pot auzi nici măcar la televizor, de parcă a dat molima în ziariști și nu-s în stare să întrebe CLAR niște lucruri și să afle la fel de CLAR cum stăm:
1. Dacă până ieri am fost OK, iar de azi nu mă simt bine, sunt testat pentru coronavirus și NU mai sunt OK, aflând că am COVID 19, e clar, chem salvarea și merg la spital, DAR: ce se întâmplă cu ai mei, respectiv soț/soție, copii? Sunt testați automat? Nu sunt testați? Vor fi testați doar după ce încep să aibă și ei simptome?
2. Există posibilitatea testării la cerere? Dacă da, unde? Cum procedăm?
3. Având în vedere gradul de contagiozitate a virusului, este greu de crezut că familia unui om devenit simptomatic peste noapte nu a contactat și ea virusul. Se MAI fac anchete privitoare la persoanele cu care au venit aparținătorii în contact? Persoanele care ȘTIU că au venit în contact cu persoane din familia bolnavului, CE ANUME să facă? Se pot duce să solicite expres testarea, știindu-se vulnerabili?

Aș aprecia dacă ar răspunde DOAR cei care ȘTIU răspunsurile la întrebările de mai sus, fiindcă, în mod ciudat, caut răspunsuri la aceste întrebări pe toate posturile de televiziune și nu găsesc neam. Doar ocolișuri și alte chestii, statistici și alte alea. Și habar n-am de ce. Mie una îmi par extrem de importante. Sau… răspunsul să fie unul singur? Gen stăm între patru pereți, ieșim din când în când la cumpărături, așteptăm să avem simptome și abia apoi începe „distracția”? Fiindcă, dacă e așa… mi-e cam groază de ce se va auzi despre noi toți pe la sfârșitul lui aprilie, începutul lui mai.
Și încă ceva: am ascultat/citit interviuri cu medici de renume. Toți au un singur laitmotiv: testați, testați, testați! Dacă e pe-așa, cu cine să ne-nțelegem în privința asta, a testării? Căror autorități să le solicităm testarea? Sau vorbesc doctorii ăia doar așa, pentru că le place să se asculte? Mă îndoiesc. Doctorii care AZI sunt pe baricade și-au câștigat simpatia mea veșnică. Nu cred că vorbesc prostii când îndeamnă la TESTARE. Între „testați, testați, testați” însă și ce fac autoritățile de peste tot în privința asta mi se pare, totuși, că există oarece sincopă. Numai mie să mi se pară? Care e sincopa și CUM se rezolvă?

P.S. Distribuiți, poate sunt unii care chiar au trecut prin așa ceva, de prin alte județe și știu să mă/ne lămurească. Mersi.

Eugenia CRAINIC