La spitalul din Grădiște – amenajat pentru pacienții suspecți sau confirmați cu SARS CoV-2, s-au montat cinci dispozitive de dezinfecție pentru personalul medical (Tunel de Dezinfectare). Acestea sunt montate la intrarea pe fiecare tronson al clădirii și sunt folosite pentru dezinfectarea rapidă și eficientă a personalului medical care intră în contact cu pacienții suspecți sau infectați cu virusul SARS CoV-2.  Alte două Tunele de Dezinfectare au fost donate pentru secțiile din strada Episcopiei (fostul Spital Matern).

Șase dispozitive de dezinfectare au fost donate de Asociația Dania, cu sprijinul sponsorilor, iar unul a fost donat de un grup de antreprenori din Arad.

”Dispozitivele sunt deosebit de importante pentru cadrele medicale care lucrează în acest spital deoarece se realizează o dezinfectare rapidă, iar costumele de protecție pot fi folosite mai multe ore. De asemenea,  pe dușumea, s-a montat o mochetă colectoare care preia din vapori și dezinfectează încălțămintea”, a declarat dr. Cătălin Hreniuc, membru în Grupul de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Aparatele pot folosi orice tip de biocid (dezinfectant) și sunt prevăzute cu senzor optic de pornire, cu program de reglare a duratei de funcționare și de sensibilitate. Pompa pentru spray-ul de biocid are acumulatori, pentru a putea fi folosită și în caz de avarie.

Mulțumim Asociației Dania, tinerilor antreprenori și tuturor celor care au contribuit la achiziționarea Culoarelor de Dezinfectare!

Comunicat SCJU Arad

1 COMENTARIU

  1. Eu am văzut o alta știre care zicea că Scut Pentru Spital a donata aceste tuneluri.
    Din cate am urmărit eu acest proiect nu este al Asociației Dania ci este un task force civic care nu este atribuit unei asociații ci unui grup întreg de voluntari.
    Cel puțin așa am înțeles eu până acum din postările acestora. Și anume că asociațiile cu care au colaborat au avut rolul de a gestiona donațiile și achizițiile transparent. Ceea ce înseamnă că nu asociația respectiva a făcut donația. Sau sat înțelegem că prin asociația Dania se lansează politic cineva în curând? Că de obicei numai politicienii capitalizeaza pe munca altora.

    In fine eu cred presa tocmai asta trebuie sa facă să se informeze înainte să informeze. Felicitări celor implicați

Comments are closed.