Când este vorba despre situația dezastruoasă de la Spitalul Clinic de Urgență Arad multă lume (inclusiv noi, comuniștii de la Flacăra roșie) dă vina pe Consiliul Județean. Instituție în subordinea căruia, inclusiv cea financiară, este „județeanul”. Dar, nimeni nu se gândește la faptul că, vorba aia, până la Dumnezeu te mănâncă sfinții. Adică, în primul rând Direcția de Sănătate Publică, care se dovedește, la Arad cel puțin, ca fiind un intermediar inutil și care consumă bani serioși de la bugetul județului la câți angajați are (67, majoritatea pe pile – spun sursele noastre de acolo). Apoi urmează Conducerea SCJU Arad.
Dacă ne permiteți o opinie documentată, mulți dintre cei care s-au perindat prin funcții de conducere la „județean” au fost niște oportuniști, numiți mai degrabă pe criterii politice, PeCeRiste (pile, cunoștințe, relații) decât pentru cele profesionale.
Azi, un exemplu: dr.Olariu Teodora. Să ne spună nimeni că nu a avut cunoștință, medic fiind, pe perioada (sau perioadele) cât s-a perindat pe la conducerea SCJU Arad că nu a știut despre problemele grave pe care le-a avut „județeanul”! De ce nu a ieșit să facă publice neajunsurile spitalului și să ceară răspicat conducerii CJA să ia măsurile care se impuneau încă de pe atunci? S-a complăcut, i-a convenit situația? Timpul trece, leafa merge, funcția e funcție ș.a.m.d. Mai ales că avea, cel puțin o pârghie serioasă și mai sus, la Senatul României (cei care știu, cunosc la cine facem referire).
Într-una din zilele trecute, dr.Teodora Olariu s-a gândit că e mai bine să dea bir cu fugiții decât să vadă ce (și) dumneaei a lăsat în urmă (despre manevra Cardiolife, policlinică privată într-un spital județean, cu altă ocazie). Revenind, doamna doctor și-a pus papura în zona dorsală și și-a luat CONCEDIUL MEDICAL. De frică, din indiferență, oricum am lua-o tot fugă rușinoasă se cheamă. Dar, dacă una dintre părtașele la situația actuală din SCJU Arad așa a crezut de cuviință că e mai bine, noi ce să mai zicem.
În totală opoziție cu atitudinea fostei manager general, este dr.Petre Ciuvăț. Un adevărat medic, care la fel ca și dr.Teodora Olariu, a depus un jurământ! Iată cum prezintă colegii noștri de la ziarul Gorjeanul cazul dr.Ciuvăț.

 

„Petre Ciuvăț a fost medic într-un spital din București, dar de doi ani s-a retras la Rovinari, unde lucrează în secția de ATI
Dr Petre Ciuvăț, care va împlini luna viitoare 80 de ani, spune că nu se teme de coronavirus. Deși face parte din categoria cea mai vulnerabilă în fața acestui virus, medicul octogenar se duce zilnic la spital și spune că spitalul din Rovinari poate face față oricărei crize.
Nu m-am gândit deloc să plec din spital. Chiar nu îmi explic de ce lumea se teme atât de mult de coronavirus. Avem metode de combatere și îi vom ține în viață pe cei afectați. Singura criză similară prin care am mai trecut a fost la cutremurul din 1977, de atunci nu am mai simțit o astfel de frică în rândul populației. Spitalul Rovinari este pregătit de orice este mai rău, avem aparatură nouă și materiale de protecție”, a declarat dr. Petre Ciuvăț pentru Gorjeanul!”

 

P.S. Deci, despre ce vorbim? Poate mâine, despre dr.Wiener, fost manager și care a făcut parte o bună bucată de vreme din conducerea „județeanului”, deci știa despre situația din spital. Marea vedetă de partid, care acum își face campanie electorală pe spatele coronavirusului.